PopmuziekHester Carvalho

Terug naar lijst
 

Popmuziek

Titel: Popmuziek
Auteur: Hester Carvalho
Uitgeverij: Van Goor, 2004
ISBN: 978 90 000 3586 1
Illustraties: Elly van Hees

Terug naar lijst

Een swingend boek!

'Je moet opvallen, juist omdat er zo ontzettend veel zangers, zangeressen en rappers zijn. Dus wie van plan is om popmuzikant te worden, kan er maar beter voor zorgen dat hij iets extra's heeft. Daarom gaat dit boek niet alleen over goede zangers en leuke liedjes, maar ook over neuzen, billen, schoenen en kogelgaten.'

Wil je alles weten over popmuziek? Over bekende zangers zoals Robbie Williams en R. Kelly? Maar ook over de billen van Jennifer Lopez en de buikdans van Shakira? Dan is 'Popmuziek', geschreven door Hester Carvalho, hét boek dat je zoekt! 'Popmuziek' is een van de titels uit de serie 'Notendop Junior'. In deze serie schrijven bekende mensen een boek over een onderwerp waarvan ze veel weten. Andere voorbeelden van boeken uit de serie zijn: 'Olympische spelen' van Mart Smeets en 'Het weer' van Erwin Kroll.

'Popmuziek' staat vol nuttige informatie en leuke weetjes. Wist jij bijvoorbeeeld dat rappers hun vrienden bedoelen, als ze zingen over 'homies'? Of dat Missy Elliot elke dag een nieuw paar gymschoenen aantrekt? En als je dacht dat er maar één soort popmuziek is, dan heb je het mis! Net als bij chips bestaat popmuziek er in veel verschillende smaken. Deze smaken, zoals hiphop, hardrock, R&B en house, worden in de muziek stromingen genoemd en in het boek beschreven en uitgelegd.

In elk hoofdstuk vertelt Carvalho waar deze muziek vandaan komt en geeft ze voorbeelden van bands die deze muziek maken. Ook staan er stukjes van bekende songteksten in het boek, zodat je precies weet over welke soort muziek het gaat. Daardoor is 'Popmuziek' een afwisselend boek en blijft het leuk om erin te lezen (en stiekem heel hard mee te zingen met de stukjes tekst!).

Niet alleen de verschillende soorten popmuziek worden beschreven. Er is ook een hoofdstuk over de onderwerpen waar veel zangers en zangeressen over zingen en een hoofdstuk over hoe popmuziek gemaakt wordt. In een ander hoofdstuk schrijft Carvalho over de geschiedenis van de popmuziek. Hier komen mensen en bands aan bod, zoals Elvis Presley en The Beatles, die je ouders zeker nog wel zullen kennen! De tekeningen zijn gemaakt door Elly van Hees en zijn zwart wit. Het lijken losse krabbeltjes, maar ze passen erg goed bij de tekst.

'Popmuziek' is een leuk, informatief en vooral grappig boek dat makkelijk te lezen is, omdat er zoveel voorbeelden in staan. Het perfecte boek voor iedereen die zelf een bekende popster wil worden, of die gewoon alles wil weten over popmuziek. Eén tip: als je het boek uit hebt, vraag dan even of je ouders het een keer willen lezen. Zeker weten dat de kans daarna nog heel klein is, dat ze je vragen om 'die herrie' af te zetten, als jij je favoriete muziek weer eens aanzet!

Stephanie.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.