Piraten van de IJszeeFrida Nilsson

Terug naar lijst
 

Piraten van de IJszee

Titel: Piraten van de IJszee
Auteur: Frida Nilsson
Uitgeverij: Querido, 2018
ISBN: 978 90 451 2176 5
Illustraties:

Terug naar lijst

Een onmogelijke reis en een onverslaanbare vijand

Wat zou jij doen als je zusje werd ontvoerd door de meest verschrikkelijke piraat die ooit bestaan heeft? En niemand anders dan jij heeft de kracht of moed om haar te zoeken? De 10-jarige Siri weet het wel: ze haalt haar zusje Miki zelf wel terug.

De piraat Witkop is de nachtmerrie van ieder kind. Met zijn schip de Sneeuwraaf rooft hij kinderen die hij laat werken in zijn diamantmijn.  Het moet verschrikkelijk zijn! Daarom weet Siri zeker dat ze haar zusje niet in de steek zal laten. Alleen, hoe vind je die verdraaide diamantmijn? De Sneeuwraaf is al lang vertrokken…

In ‘Piraten van de IJszee’ lees je over de spannende zoektocht van Siri op de IJszee. Ze is niet de enige die bang is voor de piraat. Ook volwassenen krijgen de bibbers van Witkop, zelfs ervaren zeelieden.

‘Ik ga Witkop zoeken,’ antwoordde ik.  ‘Hij heeft mijn zusje meegenomen en ik ga haar terughalen.’
De man zag opeens heel bleek, zijn ogen werden groot. De twee matrozen grijnsden niet meer. ‘W-Witkop?’ zei de man met schorre stem. ‘Ben je nou helemaal…!’

Frida Nilsson heeft een heerlijk avonturenverhaal geschreven. De koude zeeën, witte wolven, een verloren zeemeermannetje en het oneindige ijs zorgen voor een spannende en wonderlijke omgeving. En Nilsson weet hoe ze die mooi kan beschrijven. Ook over het leven op zee en de visserij treedt ze in details. Je ziet het helemaal voor je en je kan er waarschijnlijk ook nog heel wat van leren.
Als rode draad in het boek vind je het misbruik van dieren en de hebzucht van de mens. Tijdens haar zoektocht denkt Siri veel na over de relatie tussen mens en dier. Dat heeft de schrijfster mooi gedaan - hoewel het er soms wel iets te dik bovenop ligt - maar het zet de lezer zeker aan het denken! Het avontuur zit natuurlijk ook bomvol met bijzondere ontmoetingen en nieuwe vriendschappen.

Op de eerste bladzijden vind je een gehavende kaart van de IJszee en de eilanden. Onderin staat een afbeelding van een ouderwets kompas. Je weet meteen wat voor soort boek je in handen hebt: een klassiek avontuur met een sprookjesachtig randje. Een boek waar je in wil verdwijnen.

Wil jij weten of het Siri lukt haar zusje te redden? Wacht dan niet langer en ga mee op dit ijzingwekkende avontuur!

Kelly.

Leestip: Klaar voor een volgend sprookjesachtig avontuur? Lees dan Lampje van Annet Schaap

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.