Piep piep, hoera!Julie Stiegemeyer

Terug naar lijst
 

Piep piep, hoera!

Titel: Piep piep, hoera!
Auteur: Julie Stiegemeyer
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf, 2006
ISBN: 978 90 269 1719 6
Illustraties: Carol Baicker – Mckee

Terug naar lijst

Hier ben ik dan!

Na een koude winter, waarin alle dieren zich verstopt hebben, komen ze in de lente weer tevoorschijn. Maar ze zijn niet alleen! Als het weer wat warmer wordt, barst het van de babydieren die geboren worden. Lammetjes huppelen rond in de wei, veulens proberen hun poten uit en kuikens komen uit hun ei gekropen. ‘Piep piep, hoera!’, geschreven door Julie Stiegemeyer, gaat ook over nieuw leven in een dierenfamilie. Carol Baicker – McKee maakte de tekeningen bij het verhaal over drie vogeltjes die waken over een bijzonder ei…

Het prentenboek heeft hoeken die aan één kant rond gemaakt zijn. Dat ziet er erg gezellig uit, en bovendien voelt het fijn aan als je het boek in je handen houdt. Het lijkt alsof de vogeltjes echte knuffels van badstof zijn, die de tekenaar gefotografeerd heeft. Die schattige donsjes zou je zo uit het boek willen pakken! De vogeltjes kijken lief, maar ook een beetje onnozel uit hun ogen. Dat geeft een erg komisch effect. De vrolijk gekleurde illustraties zijn op de linkerbladzijde steeds omrand door een soort schilderijlijstje.

Het verhaal is minder origineel. Papa, mama en zoontje Vogel zitten op een rij met onder hen een ei. Drie keer raden wat er gaat gebeuren… Precies, er komt een babyvogeltje uitgekropen! De vogeltjes weten van blijdschap niet wat ze moeten doen. Zeker is dat ze meteen van het gestippelde beestje houden. Verder gebeurt er weinig in het boek, hoewel de geboorte van een kleintje natuurlijk al bijzonder genoeg is. Wel is het jammer dat de tekst niet verrassend is. Het verhaaltje wordt in rijm verteld, maar de rijmwoorden zijn voor de hand liggend. Het voordeel daarvan is dat het lekker voorleest. Bovendien is de eenvoudige tekst ook voor jonge kinderen te begrijpen. Na verloop van tijd zullen ze het verhaal uit hun hoofd kennen!

Juulke.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.