Peter Pan en de scharlaken jasGeraldine McCaughrean

Terug naar lijst
 

Peter Pan en de scharlaken jas

Titel: Peter Pan en de scharlaken jas
Auteur: Geraldine McCaughrean
Uitgeverij: Baeckens Books, 2008
ISBN: 978 90 524 7429 8
Illustraties:

Terug naar lijst

Oude vrienden, nieuwe avonturen!

Wie was er niet een beetje jaloers op Peter Pan? En hoe zou het nu met hem zijn? Wonen in dat prachtige Nimmerland waar het altijd zomer is, kunnen vliegen net als het elfje Tinkerbel, spannende ontmoetingen met piraten... Wendy en haar vrienden - ook al zijn ze nu groot - zijn net zo benieuwd als wij. Eén voor één beginnen ze te dromen over Nimmerland; er lekken daar duidelijk dromen weg. Zou Peter Pan misschien hulp nodig hebben?

'Peter Pan en de scharlaken jas' van Geraldine McCaughrean is het enige officiële vervolg op ‘Peter Pan en Wendy' van James Matthew Barrie. De rechten van het eerste boek over Peter Pan schonk Barrie aan het Great Ormond Street Hospital for Children, een kinderziekenhuis in Londen. Iedere keer als iemand een exemplaar van het boek koopt, krijgt het ziekenhuis daar geld voor. In 2004 besloot het ziekenhuis een wedstrijd uit te schrijven: wie weet hoe het nu is met Peter Pan? Geraldine McCaughrean won de wedstrijd met haar verhaal over de scharlaken jas. In dit boek is haar tekst iets ingekort, zodat hij goed past bij de prachtige illustraties van David Wyatt.

Het is voor Wendy en haar vrienden nog niet zo eenvoudig om terug te keren naar Nimmerland - ze zijn tenslotte geen kinderen meer. Maar ze zijn wel slim! En gelukkig weten ze nog precies hoe ze moeten vliegen. Als ze aankomen in Nimmerland is alles weer zoals het was: samen met Peter Pan gaan ze op stap. In het schip van Kapitein Haak vinden ze een lange rode jas en een schatkaart: dat ruikt naar een mooi avontuur! Peter Pan trekt de jas aan en klaar zijn ze om samen op ontdekkingstocht te gaan. ‘Hijs de zeilen, stelletje landrotten! We gaan op jacht naar de schat!'

‘Peter Pan en de scharlaken jas' is een spannend vervolg op het eerste boek over Peter Pan. Omdat het boek speciaal is aangepast aan de illustraties van Wyatt en er dus minder plek voor de tekst is, gaat het verhaal af en toe wat snel. Maar de tekeningen maken dit meer dan goed. Berini, de berenman die ze onderweg ontmoeten, ziet er eng en onguur uit. Gelukkig is Peter Pan geen haar veranderd! En Nimmerland? Nog altijd zo'n magische plek vol met maffe wezens en bijzondere natuur.

Maar wat is er toch aan de hand met die scharlakenrode jas? Als Peter hem aanheeft, lijkt hij zichzelf niet. En Berini - hoewel hij goed helpt, is hij ook wel een beetje griezelig. En dan vinden ze de schat van de schatkaart:

Berini liet een vreemd lachje horen. ‘Jezelf niet, Peter Pan? Dat klopt helemaal. Weet je dat dan niet? Een jongen die andere kleren aantrekt, wordt iemand anders.'

Jantine.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.