Pas op! Dit boek bijt!Nick Bromley

Terug naar lijst
 

Pas op! Dit boek bijt!

Titel: Pas op! Dit boek bijt!
Auteur: Nick Bromley
Uitgeverij: Gottmer, 2013
ISBN: 978 90 257 5500 3
Illustraties: Nicola O’Byrne

Terug naar lijst

Hey! Ga eens uit mijn boek weg!

Dacht je eindelijk weer eens een fijn verhaal voorgelezen te krijgen, zit er iets in je boek wat er niet in thuishoort. En als het zich nou gewoon koest had gehouden, dan was er niets aan de hand geweest. Maar de indringer verscheurt de pagina’s en eet letters en woorden op! Als je je boek nog wilt lezen, kun je hier maar beter gauw een stokje voor steken!

Nick Bromley was van plan om het sprookje van Het lelijke eendje te vertellen. Maar dat ging niet helemaal zoals gepland… Al op de tweede pagina zien we dat er iets het boek ingeslopen is. Het heeft een lange, ruwe, groene staart en het loopt dwars door het verhaal heen. Raad jij al wat het is? Een krokodil, ja! Samen met het kleine eendje moet je de krokodil uit het boek zien te krijgen, want hij eet het hele verhaal op. Maar wel voorzichtig, hoor! Of heb je niet gelezen wat er op de voorkant staat? 'Pas op! Dit boek bijt!'

Zoals je weet, zijn krokodillen erg eng en gevaarlijk. Maar het lelijke eendje heeft wel wat ideeën om de krokodil weg te jagen. Als je het boek wiegt, valt de krokodil in ieder geval in slaap. Dan is hij ineens ook een stuk liever. Het is alleen niet zo’n goed idee om dan op hem te tekenen… En dat is wel wat illustratrice Nicola O’Byrne doet. Alhoewel ze heel mooi en grappig kan tekenen, zit jij nu wel met een nóg bozere krokodil! Schudden dan maar! Misschien valt hij zo uit het boek. En wat als ook dat niet werkt? Blijft de krokodil dan voor altijd in je boek zitten?

Boeken lezen is heel leuk omdat je eventjes een andere wereld in kunt stappen. Maar dan verwacht je wel dat jij de enige bent die dat doet, en zeker niet een of andere rare krokodil. Als je het boek uitgelezen hebt, snap je ook waarom het heel onhandig is als er een krokodil in je boek zit: hij laat een grote rotzooi achter! Maar door hem heb je, samen met degene die jou voor zou gaan lezen, wel een groot avontuur meegemaakt. 'Pas op! Dit boek bijt!' is namelijk een heel bijzondere en spannende leeservaring. Daarom is het ook een van de toptien-titels tijdens de Nationale Voorleesdagen. Aan het verhaal kom je niet echt toe, maar dat komt omdat je je handen steeds vol hebt aan een lastige krokodil. En dat is voor de verandering ook wel eens leuk! Want wie kan er nou zeggen dat er een krokodil in zijn boek zat? Niemand!

Kim.

Leestip: 'Het lelijke eendje' van Hans Christian Andersen is een heel mooi sprookje. Misschien moet je het toch nog maar eens gaan lezen!

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.