Papa Wapper wordt een heldMarianne Busser en Ron Schröder

Terug naar lijst
 

Papa Wapper wordt een held

Titel: Papa Wapper wordt een held
Auteur: Marianne Busser en Ron Schröder
Uitgeverij: Moon, 2014
ISBN: 978 90 443 4513 1
Illustraties: Marius van Dokkum

Terug naar lijst

Stap maar in

Neem maar plaats in het fantastische, wonderbaarlijke rode vrachtwagentje van papa Wapper en Spruitje. En het mooie van alles is: je hebt geen rijbewijs nodig! Maar houd je wel goed vast, want we gaan gevaarlijke leeswegen berijden, met scherpe letterbochten. Dus… een gewaarschuwd lezer telt voor twee.

Papa en Spruitje gaan op weg en papa hoopt zoals gewoonlijk dat hij weer iets geks gaat beleven. In dit boek van Marianne Busser en Ron Schröder gaat dit zeker gebeuren. Maar agent Bonnemans is altijd in de buurt om roet in het eten te gooien en om flinke boetes uit te delen. Het spaargeld raakt zo snel op. Die agent is gewoon vervelend! Daarom verdienen papa en Spruitje op de gekste manieren geld. En dat niet door hard te werken, maar door slim te zijn.

Zo helpen ze een directeur van een grote jamfabriek. De jammachine is kapot en de directeur is ten einde raad. Papa niet, hij ziet dat de stekker niet in het stopcontact zit. Maar papa is wel zo slim om dat niet aan de directeur te vertellen. Hij doet net of hij een hele deskundige monteur is en heel gewichtig gaat hij op zoek naar het ingewikkelde probleem. Ondertussen geeft hij ook nog aan de directeur de opdracht om een lekkere en luxe lunch voor hem en Spruitje te verzorgen. En wat denk je? De directeur gaat het regelen. Slimme papa! Als papa dan uiteindelijk gewoon de stekker in het stopcontact doet vraagt hij daarvoor 300 euro. En wat denk je? De directeur is zo blij en geeft papa niet alleen 300 euro maar ook nog eens een doos met potten jam.

Wie geen geld heeft, moet slim zijn! En van jam houden.

Later ontmoeten ze drie dikke dametjes. De dames willen afvallen en papa opent spontaan een fitnessclub. Kosten: 20 euro per persoon. Dat is pas zaken doen. En daar gaan ze. Het rode vrachtwagentje voorop, Spruit met een microfoon om de dames aan te moedigen en de drie dames in vol ornaat en in joggingpakken erachteraan.

Maar dan breekt er brand uit. Papa blust de brand en redt daarna nog veel meer… En natuurlijk doet Agent ook nog mee en die zwaait weer met allerlei boetes, waardoor papa voor de zoveelste keer zonder geld komt te zitten. En dan de bakker… Ja, daar is ook wat mee aan de hand.

Maar dat moet je zelf maar lezen.

Marianne Busser en Ron Schröder hebben een heel leuk en humoristisch boek geschreven. Je leest hoe iedereen elkaar voor de gek houdt en probeert om anderen te slim af te zijn. De tekeningen van Marius van Dokkum maken je aan het lachen. Op iedere prent zie je wel het rode vrachtwagentje, papa en Spruitje. Je mist zo niks van het verhaal.

Paula.

Leestip: Pluk van de Petteflet.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.