Overleven op DrakeneilandLydia Rood

Terug naar lijst
 

Overleven op Drakeneiland

Titel: Overleven op Drakeneiland
Auteur: Lydia Rood
Uitgeverij: Leopold, 2007
ISBN: 978 90 258 5040 1
Illustraties:

Terug naar lijst

Geen probleem!

‘Dus', zei Hetty. ‘Het is óf een internaat, óf het eiland.' En het internaat is vol, dus Mark moet naar het eiland, het Drakeneiland. Mark wordt in een boot afgezet aan de kust en moet het vanaf dat moment alleen zien te rooien. Nu ja, niet helemaal alleen want het eiland zit vól kinderen. Maar volwassenen zijn er niet. Mark denkt eerst nog dat de kinderen op het eiland in de gaten worden gehouden met verborgen camera's, maar dat is niet zo.

''Ja...ik snap er niks van', zegt Mark. ‘Jullie zijn gewoon maar kinderen. Wat gebeurt er dan als er iets misgaat? Als er iemand ziek wordt of als er iets gejat wordt of als brand is of een tornado?'' Ja, dan moeten ze zien te overleven.

‘Overleven op Drakeneiland', zo heet dan ook het eerste deel van een nieuwe serie boeken van Lydia Rood. De kinderen op Drakeneiland overleven door hun eigen wetten, eigen feesten, eigen taken en eigen geld te maken. Mark heeft eerst nogal moeite met al die regels '‘Godver,' zei hij. 'Sorry,' zei Myrna, ‘hier wordt niet gevloekt. Heb je je pijn gedaan?' 'Ja,' zei Mark kwaad. Die kinderen hier bemoeiden zich overal mee!' Maar langzamerhand ziet Mark ook in dat werken best leuk is en dat al die regels ervoor zorgen dat het goed blijft gaan op Drakeneiland. Ja, een beetje erg braaf, is het wel, dit nieuwe boek van Lydia Rood.

Maar naast die brave kinderen die zo keurig samenwonen, kun je toch genieten van het verhaal. Mark krijgt namelijk spannend werk op het eiland, hij wordt ‘spellier'. In zijn nieuwe functie verzint hij een superspannend speurdersspel, een spel dat de groep kinderen in de bek van de draak drijft!! Ook van Lydia Roods vlotte manier van schrijven kun je genieten. Snelle gesprekken met kleine grapjes: '‘Heb je nog vragen?' vroeg Wendel. 'Nee,' zei Mark. Hij had er ongeveer tweehonderd'

En het is fijn dat het niet een verhaal is over alle problemen van Mark en de andere kinderen op Drakeneiland. Dat het geen lieverdjes zijn is duidelijk, maar Rood maakt hun problemen niet het belangrijkste onderwerp van haar verhaal. Heerlijk, geen probleemboek!

Lydia Rood heeft al meer dan vijftig kinderboeken geschreven en dit is zeker niet haar beste boek. Boeken van haar als ‘Dans om het zwarte goud' of ‘Brief uit Hollanda' zijn bijzonder, ‘Overleven op Drakeiland' is gewoon een lekker leesboek voor even tussendoor.

Marjolein.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.