Out!Sanderijn van der Doef

Terug naar lijst
 

Out!

Titel: Out!
Auteur: Sanderijn van der Doef
Uitgeverij: Lannoo, 2007
ISBN: 978 90 856 8173 1
Illustraties: Floor de Goede

Terug naar lijst

Homoboek voor hetero's en twijfelaars

Soms is het fijn als er over een moeilijk onderwerp een makkelijk boek geschreven wordt. Niet dat homoseksualiteit per se een moeilijk onderwerp is, maar het is misschien wel een onderwerp waar je niet zo makkelijk over praat. En het kan zeker een onderwerp zijn waar je veel vragen over hebt, of je nu hetero of homo bent.

Want stel je voor dat je als meisje verliefd bent op een meisje, ben je dan lesbisch? En als je denkt dat je homo bent, hoe ga je dat dan vertellen en aan wie ga je het vertellen? En hoe leer je eigenlijk andere homojongeren kennen? En stel: je beste vriend zegt dat hij homo is, hoe reageer jij dan?

Gelukkig is er nu een boek: ‘Out!’, een boek met alles over homoseksualiteit, over verliefd zijn, zoenen, daten, flirten en seks. ‘Out!’ is geschreven door Sanderijn van der Doef, zij is seksuoloog en psycholoog en heeft al veel boeken over seks geschreven voor kinderen en jongeren. Dit boek schreef ze samen met journalist Bas Maliepaard. (Echt trouwe Leesfeesters kennen Bas Maliepaard nog wel: hij heeft in 2001 www.leesfeest.nl opgericht.) Samen hebben ze er een heel prettig boek van gemaakt. Want ‘Out!’ is allesbehalve een probleemboek, het leest makkelijk, is grappig en heel open en eerlijk.

Ook over seks is ‘Out!’ heel open. Zo kom je te weten wat beffen, baffen en rimmen is, vertelt het boek over masturberen, soa’s (seksueel overdraagbare aandoeningen) en veilig vrijen. Maar ‘Out!’ is vooral een boek met allerlei praktische tips en leuke info. Het is een vrolijk, knalroze boek vol lijstjes, stappenplannen, weetjes, tips, testjes, do’s en don’ts en mini-interviewtjes. Zo staat er een boeken top 10 in over jongensliefde en eentje over meisjesliefde. Er is een grappige “Ben jij een Gay-expert?”-test en ook een cursus flirten. Verder staan er handige voorbeeldgesprekken in én (ook super handig!) voorbeelden van hoe je kan reageren op vervelende opmerkingen van anderen.

En dan zijn er nog de striptekeningen van Floor de Goede, die grappig en lekker luchtig zijn. Maar het mooist van ‘Out!’ zijn de verhalen van homojongeren zelf. Heel persoonlijke verhalen over hun twijfels en ja, toch ook over hun problemen. Bas Maliepaard interviewde ook een paar bekende Nederlanders. Zo vertellen Winfried Baaijens (NOS journaal laat) en de bekende deejay Barry Paf hoe zij ‘uit de kast’ kwamen. Want zo heet dat als je voor het eerst aan je ouders en vrienden vertelt dat je homoseksueel bent. En dat doe je echt niet zomaar, dat lees je ook in ‘Out!’.

Marjolein.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.