Op een surfplank naar de maanKarin Jacobs

Terug naar lijst
 

Op een surfplank naar de maan

Titel: Op een surfplank naar de maan
Auteur: Karin Jacobs
Uitgeverij: Davidsfonds, 2008
ISBN: 978 90 590 8249 6
Illustraties: Harmen van Straaten

Terug naar lijst

Dansen met woorden

Dansen doe je meestal op muziek. Maar wist je dat er ook muziek in woorden zit? En dat je met woorden hele gekke danspasjes kunt bedenken? Het klinkt misschien een beetje gek, maar de boeken ‘Kapitein Winokio danst' en ‘Op een surfplank naar de maan' laten allebei zien dat je op woorden heel goed kunt dansen. Met behulp van een beetje muziek natuurlijk...

In ‘Kapitein Winokio danst' wil Kapitein Winokio een feestje geven. Met rode en gele priklimonade, en veel taart natuurlijk. Maar ook met een speciale feestdans. Alleen: Kapitein Winokio kan helemaal niet dansen! Hoe moet dit nu opgelost worden?

'Kapitein Winokio danst' is het vijfde boekje met cd in de reeks van Kapitein Winokio. Deze reeks is bedacht door Winok Seresia, Chantal Boes, Katrin Vandenbosch en Amber van Hoek. Zij waren bang dat veel oude kinderliedjes vergeten zouden worden. Daarom besloten ze om bekende muzikanten een liedje te laten uitkiezen en dat dan door hen te laten zingen. Op de cd van ‘Kapitein Winokio danst' staan onder andere ‘1, 2, 3, 4 hoedje van papier' en ‘Ik zag twee beren'.

En Kapitein Winokio? Hij heeft hulp gekregen en zijn dansprobleem is nu gelukkig opgelost! De pasjes worden verklapt in het boek, de speciale ‘Kapidans' staat op de cd. En nu dansen maar!

Als je iets ouder bent, is ‘Op een surfplank naar de maan' van Karin Jacobs en Jelle Cleymans misschien wel wat voor jou. Karin Jacobs heeft een aantal grappige gedichten geschreven over van alles en nog wat: verliefd zijn, harige oma's en dromen. De gedichten zijn heel toegankelijk en helemaal niet moeilijk om te begrijpen. Wat denk je van deze, over een giraf met een te korte nek: 

‘alles had hij geprobeerd;
vitaminen om het uur,
proteïnen dag na dag,
groeihormonen in een kuur.
Praten bij een therapeut,
plastische girafchurgie,
een herkauwerspecialist
transplanteerde zelfs zijn knie.
Hij amputeerde de hele poot,
van de heup tot aan de teen.
De poot werd op zijn romp gezet
en hij naaide het vel aaneen. (...)
Toch blijft de giraf bedroefd.
Want...
Voetbalspelen is een ramp!
Elke wedstrijd krijgt hij rood.
Moet hij trappen met zijn kop.
Of moet hij koppen met zijn poot?!'

Deze gedichten bedenkt Karin Jacobs al jaren, het liefst aan de keukentafel. Tijdens het ontbijt worden haar kinderen er dan op getrakteerd. Jelle Cleymans is haar zoon en heeft dus al heel wat jaren ontbijtgedichten mogen horen. Hij heeft van tien van deze grappige gedichten liedjes gemaakt, en die op cd gezet.
Karin en Jelle noemen de gedichten doe-bie-doe-gedichten - en wil je graag weten wat doe-bie-doe-gedichten precies zijn? Dan hoef je alleen maar naar de cd te luisteren!

Jantine.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.