Onzichtbare EmmieTerri Libenson

Terug naar lijst
 

Onzichtbare Emmie

Titel: Onzichtbare Emmie
Auteur: Terri Libenson
Uitgeverij: Querido, 2018
ISBN: 978 90 451 2135 2
Illustraties: Terri Libenson

Terug naar lijst

Een dag uit het leven van Emmie

Je vraagt je vast af hoe ik in een plasje slijm ben veranderd. Simpel. Het was binnen een dag gebeurd. Oké, in vijf uur, als je het precies wil weten. Het had ook te maken met een heel gênant voorval.

Emmie is een stille en onopvallende tweedeklasser. Ze is dol op tekenen en op haar beste vriendin Bri. Verder is haar leventje best wel lekker rustig en overzichtelijk. Tot die ene dag…

In de graphic novel ‘Onzichtbare Emmie’ ga je met Emmie mee tijdens een dag uit haar leven. Je volgt haar tijdens de lessen en de pauzes op school. Zo zie je hoe Emmie probeert de wilde leerlingen op de gang te trotseren, de vreselijke gymles te overleven en tijdens de lunch even ontspant met BFF Bri. Ze valt niemand op, niemand valt haar lastig. Totdat het briefje dat Emmie samen met Bri in de pauze schrijft over haar crush Tyler in handen valt van pestkop Joe Lungo. Hij verkondigt iedereen die het maar horen wil hoe verliefd Emmie wel niet op Tyler is. Hoe gaat Onzichtbare Emmie dat nu weer oplossen?!

Bri is te veel in paniek om Emmie te steunen: zij is bang dat ook haar briefje, gericht aan haar eigen crush, in de handen van Joe Lungo is gevallen. Emmie voelt zich heel erg alleen. Maar er komt hulp uit onverwachte hoek. De populaire en superknappe Katie neemt het voor Emmie op. Je leest afwisselend over Katies en over Emmies belevenissen. De verhalen zijn eerst ontzettend verschillend, maar stukje bij beetje raken de verhalen van Katie en Emmie met elkaar verweven. Met een verrassende uitkomst!

Terri Libenson baseerde het verhaal over Emmie op haar eigen puberteit. Ze heeft een hoopvol, lief maar vooral ook grappig verhaal geschreven over de ellende van de middelbare school. De vele tekeningen maken het verhaal luchtig en innemend. Soms zijn de grapjes lekker vies – er liggen een hoop dode ratten op Emmies school in de gang en er wordt veelvuldig gebruikgemaakt van de wc… – maar soms ook heel subtiel en droog, waardoor je moet grinniken tijdens het lezen. ‘Onzichtbare Emmie’ is dan ook een heel erg leuk boek voor je als je dol bent op de ‘Dagboek van een muts’-boeken, maar nét even wat extra’s zoekt in een verhaal. Terri Libenson vertelt over de kracht van vriendschap en voor jezelf opkomen, ook als je eigenlijk niet durft. Dat je misschien verlegen bent, betekent zeker niet dat je saai of stom bent!

‘Onzichtbare Emmie’ is een herkenbaar verhaal voor iedereen die op school weleens het gevoel heeft gehad in een plasje slijm te zijn veranderd. Het komt goed, Emmie komt je helpen!

Lizan. 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.