O monster, eet me niet op!Carl Norac

Terug naar lijst
 

O monster, eet me niet op!

Titel: O monster, eet me niet op!
Auteur: Carl Norac
Uitgeverij: De Eenhoorn, 2006
ISBN: 978 90 583 8368 6
Illustraties: Carll Cneut

Terug naar lijst

Monsterlijk en koninklijk eten

Ella is niet zo dol op eten, daar heeft ze soms helemaal geen tijd voor. Ze moet al opstaan, wassen, aankleden, tandenpoetsen, de legpuzzel bekijken, een tekening afmaken… En een boterham eten kost veel te veel tijd, al dat kauwen! Ze wíl wel opschieten maar haar mond blijft vol en haar bordje ook. Dus maakt mama pap voor Ella, dat kun je snel eten. Toch vergeet Ella wel eens te eten. Maar daar weet mama wel wat op: ze maakt elke dag een tekening op het bord van Ella. En dan eet Ella wel snel! Op een dag zitten er flubbertjes in de pap. Volgens mama is het pareltjespap en die is speciaal voor prinsessen… Ella fantaseert er op los en vertelt aan al haar vriendinnen hoe speciaal en lekker pareltjespap is en belooft ze allemaal een bordje. Maar dan vertelt mama dat de flubbertjes kwamen door de melk die een beetje zuur was en dat pareltjespap niet bestaat…

Imme Dros heeft weer een prachtig boek gemaakt over de avontuurlijke kleuter Ella. In korte, krachtige zinnen schetst ze de belevingswereld van een kleuter en weet ze te verwoorden waarom sommige kinderen moeilijke eters zijn. De tekeningen zijn van Harrie Geelen. Dit schrijversechtpaar heeft al veel boeken samen gemaakt en ook nu weer zijn de tekeningen stuk voor stuk schilderijtjes. Zelfs de schutbladen zijn niet vergeten!

En dan hebben we het varkentje Alex, dat juist zo van eten houdt. Hij zou het liefst de hele dag eten, ook als ze niet eten…. Hij is een echt vreetvarkentje. “Stiekem sluipt hij naar de tuin met tien aardappels. Maar daar is mama. ‘Waar ben je, ik zocht je,’ roept ze, ‘en zit je nu alweer te snoepen? Niet eten als we niet eten, dat heb ik je al zo vaak gezegd!’ ” Alex moet zich gauw gaan wassen in de beek, want van eten word je vies. Onderweg komt hij allerlei lekkere appels tegen en rode frambozen en… een grote schaduw. En die is van een monster, een monster met trek in varkentjes! Maar gelukkig hebben monsters ook een mama.

Dit mooie, grote boek heeft prachtige tekeningen van de Vlaming Carll Cneut. De dieren in het boek hebben menselijke trekken, zelfs de vissen hebben kleren aan! Door grappige perspectieven en verschillende technieken heeft elke plaat in 'O monster, eet me niet op!' iets bijzonders en valt er veel te ontdekken. Door de teksten van Carl Norac wordt de spanning opgebouwd. Grappige vondsten zorgen ervoor dat tekst en beeld een mooi geheel vormen.

Annerieke.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.