Noodkreet uit TransmuizaniëGeronimo Stilton

Terug naar lijst
 

Noodkreet uit Transmuizanië

Titel: Noodkreet uit Transmuizanië
Auteur: Geronimo Stilton
Uitgeverij: Zirkoon, 2003
ISBN: 978 90 592 4171 8
Illustraties: Larry Keys

Terug naar lijst

Muizenissen om een griezelig kasteel

Midden in de nacht wordt de muis Geronimo Stilton wakker van de telefoon die rinkelt. Zijn neef Klem belt en lijkt in de problemen te zitten. Geronimo moet hem redden. 'Een noodkreet uit Transmuizanië' begint heel spannend, maar een echt griezelboek wordt het niet.

Geronimo Stilton is het hoofd van Uitgeefgroep Stilton. Hij kan eigenlijk niet zomaar wegblijven, want hij moet opletten dat de andere muizen hun werk goed doen. Maar Geronimo besluit dat het belangrijker is om zijn neef te redden en dus pakt hij zijn spullen. Zijn zus Thea en lievelingsneefje Benjamin gaan ook mee.

Het drietal gaat op weg naar Transmuizanië, naar het kasteel van graaf Von Mausch. Daar vinden ze neef Klem en doen ze nog enkele griezelige ontdekkingen. De bewoners van het kasteel houden bijvoorbeeld niet van knoflook, maar wel erg veel van bloed. Geronimo kan hier juist helemaal niet tegen! Alleen al bij het horen van het woord 'bloed', valt hij flauw.

In 'Een noodkreet uit Transmuizanië' gebeurt veel. Het boek is daardoor nergens saai. Het is jammer dat de schrijver niet alle verhaallijnen afmaakt. Zo wordt bijvoorbeeld wel duidelijk waarom neef Klem nu eigenlijk gebeld heeft. Maar waarom het zo dringend was dat hij het midden in de nacht aan Geronimo wilde vertellen en waarom hij zo plotseling de telefoon ophing, kom je niet te weten.

Als Geronimo, Thea en Benjamin bij Klem in het kasteel zijn, verdwijnt neef Klem een keer plotseling doordat hij tegen een boekenkast leunt. Een tijdje later vinden de muizen Klem in de keuken, waar hij een groot diner klaarmaakt. De schrijver vertelt niets meer over de 'verdwijning' van Klem.

In het boek staat een landkaart van muizeneiland en een tekening met alle redactieleden van de krant. Dit is grappig om te bekijken, je ziet op de kaart bijvoorbeeld een stad die Ratterdam heet. De landkaart en de tekening van de redactie zijn niet nodig om het boek te begrijpen.

Er zijn meer boeken over Geronimo Stilton uitgegeven. De serie over de muis die zijn eigen boeken uitgeeft, is leuk bedacht en ziet er mooi uit. Er staan niet teveel woorden op een bladzijde en het boek heeft juist wel lekker veel plaatjes. De hoofdstukken beslaan steeds maar een paar bladzijden. De titel van het hoofdstuk geeft aan waar het over gaat, zonder alles te verklappen.

Ben je nieuwsgierig en precies, dan kun je beter niet aan dit boek beginnen. Als je niet alles tot in detail over de hoofdpersonen hoeft te weten, zul je genieten van een spannend verhaal.

Maartje.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.