Nim's eilandWendy Orr

Terug naar lijst
 

Nim's eiland

Titel: Nim's eiland
Auteur: Wendy Orr
Uitgeverij: Lemniscaat, 2008
ISBN: 978 90 477 0072 2
Illustraties:

Terug naar lijst

Op een onbewoond eiland

Nim woont op een eiland. Niet op Texel of Vlieland, maar op een eiland in de blauwe oceaan. Het staat op geen enkele kaart van de wereld. Alleen Nim en haar vader weten waar het is. Nims ouders zijn wetenschappers. Toen haar moeder met een onderzoek in zee bezig was, is ze nooit meer boven water gekomen. Nim was toen nog maar een baby. Kort daarna is ze op het eiland gaan wonen met haar vader.

Het spannende boek ‘Nim's eiland' lijkt wel een beetje op het verhaal van Robinson Crusoë. Alleen is Nim niet aangespoeld op een onbewoond eiland, maar woont ze er omdat haar vader Jack dat besloten heeft. Die heeft zich goed kunnen voorbereiden. Hij heeft een zonnepaneel en een satellietontvanger op het dak van hun hut gezet. Zo kunnen ze via de laptop en gsm toch nog contact met de buitenwereld houden. Samen houden ze bij wat er op het eiland groeit en bloeit. Dat mailt Jack dan weer naar andere wetenschappers. Overleven is best eenvoudig: elke dag zorgen ze voor hun tuintje en er zijn altijd wel kokosnoten te vinden. Maar op een dag moet Jack drie dagen weg om plankton te verzamelen. Nim heeft geen zin om mee te gaan. Gelukkig blijft ze niet helemaal alleen achter op het eiland. Haar vriendjes Selkie de zeeleeuw en Fred de leguaan houden haar gezelschap.

Op zo'n eiland ver weg wonen is natuurlijk heel erg spannend. Je moet niet al te bang uitgevallen zijn. Dat is Nim ook niet. Schrijfster Wendy Orr laat zien dat ze een stoer meisje is, dat geleerd heeft voor zichzelf te zorgen. Toch blijft ze ondanks alles ook gewoon een kind, dat zich dapper maar ook bang kan voelen.
De schrijfster houdt ervan om kleine grapjes tussendoor te maken. Zo schrijft ze over Fred dat hij van kokosnoten houdt, omdat niemand hem verteld heeft dat leguanen geen kokosnoten lusten.

Als Nim op het eiland zit te wachten op een teken van haar vader, komt ze via zijn emailadres in contact met de schrijver van haar lievelingsavonturenboeken. Alex Rover wil voor zijn nieuwe boek meer weten over hoe je een vlot kan bouwen van kokosnoten. Nim zoekt dat voor hem uit. Ondertussen maakt ze zich steeds meer zorgen om haar vader. Gelukkig stuurt hij wel een brief per vogelpost. Zo kan Nim lezen dat het roer van zijn boot gebroken is en dat hij niet weet wanneer hij thuiskomt. Dat komt niet zo goed uit nu Nim een lelijke wond aan haar knie heeft en er storm op komst is...

‘Nim's eiland' is ook verfilmd!

Juulke.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.