Niet zoenen op de trampolineBette Westera

Terug naar lijst
 

Niet zoenen op de trampoline

Titel: Niet zoenen op de trampoline
Auteur: Bette Westera
Uitgeverij: De Fontein, 2013
ISBN: 978 90 261 3283 4
Illustraties: Jolet Leenhouts

Terug naar lijst

Verliefd worden, wel of niet?

Kalle gaat helemaal alleen naar Zwitserland. Op bezoek bij Kimberley die daar op vakantie is en nu vast iets geks aan het doen is. Als Kalle bij het hotel aan komt, springt ze op de trampoline en laat ze Kalle allerlei kunstjes zien.

Is Kimberley nu verliefd op hem of op Jeroen? Of is Jeroen op Eva?

Kimberley is verliefd op Jeroen, Jeroen niet op Kimberley. Kan je het nog volgen?

Maar dat Kimberley verliefd is geworden op Jeroen, dat vindt Kalle niet zo leuk. Dan ziet Kimberley Eva en Jeroen liggen op de trampoline. In de nacht sluipt zij naar de trampoline toe en hangt een bordje op met: ‘Niet zoenen op de trampoline.’ Het is de trampoline die centraal staat in dit verhaal van Bette Westera over verliefdheden.

Westera’s grappige manier om de dingen nét even anders te zeggen dan je verwacht, maakt het boek heel leuk om te lezen. De kleurrijke tekeningen van Jolet Leenhouts fleuren het verhaal op. De tekeningen zijn klein maar vertellen veel. Af en toe is het boek ook een beetje ingewikkeld, omdat Kimberley en Kalle zo veel vrienden maken dat je soms niet meer weet wie wie is, wat ze doen en met wie ze bevriend zijn.

Het wordt nog ingewikkelder als ook de moeder van Kalle naar Zwitserland komt. Ze arriveert samen met nieuwe gasten. ‘Kalle zag een paarse koffer, zoals zijn moeder er een heeft .’ Kalle is niet blij met de komst van zijn moeder. Hij heeft het idee dat hij zijn vrijheid kwijt is. Kalle bedenkt een plan: Als zijn moeder nou eens verliefd wordt op Kars, de vader van Kimberley? Dan worden hij en Kimberley stiefbroer en -zus. Maar hoe pak je zoiets aan? Kimberley werkt mee aan het plannetje en geeft Kars het advies om zich iedere dag te scheren.

En dan gebeurt het toch... of niet? Op de laatste dag van de vakantie zitten Kars en Kalle’s moeder bij de trampoline. Zouden ze verliefd zijn? Kimberley en Kalle kruipen naar de trampoline, zetten een dikke streep door het woord ‘niet’ en schrijven er met slordige letters ‘wel’ boven: ‘Wel zoenen op de trampoline.’

Kars leest het bordje en hij zoent de moeder van Kalle. Maar verliefd zijn ze niet geworden. Kalle vindt het niet erg. Zij kunnen beter vrienden worden. Want getrouwde mensen die ruziemaken willen vaak weer scheiden. Maar dat Kalle en Kimberley echte vrienden zijn, dat is wel zeker!
‘He,’ zegt zijn moeder als hij naast haar gaat zitten. ‘Sinds wanneer heb jij roze sandalen?’ ‘Sinds gisteren,’ zegt Kalle, ‘We hebben geruild, Kimberley en ik.’

Paula.

Wil je nog meer lezen van schrijfster Bette Westera? Lees dan ook eens 'Aan de kant, ik ben je oma niet!'
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.