Nevermoor - Morrigan Crow en het WondergenootschapJessica Townsend

Terug naar lijst
 

Nevermoor - Morrigan Crow en het Wondergenootschap

Titel: Nevermoor - Morrigan Crow en het Wondergenootschap
Auteur: Jessica Townsend
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff, 2018
ISBN: 978 90 245 7863 4
Illustraties:

Terug naar lijst

Pak je magische paraplu en zweef…

Morrigan Crow is vervloekt. Dat heeft iedereen in haar stad Crow Staete haar al van jongs af aan laten weten – vooral haar nare vader. Als iemand onderuitgaat op straat als Morrigan in de buurt is, is het haar schuld. Als Morrigan je succes wenst voordat je een belangrijk examen moet doen en je zakt vervolgens, is het Morrigans schuld. Kijkt Morrigan je aan en word je daarna ziek? Haar schuld.

Wat Morrigan ook al heel lang weet, is dat ze zal sterven in de nacht van haar elfde verjaardag. Als lezer kun je niet anders dan Morrigans gedachten daarover helemaal opslurpen: hoe moet je je dan wel niet voelen?

Morrigans verjaardag komt steeds dichterbij. En haar dood dus ook. Maar dan wordt ze op die avond van haar verjaardag, de Avondstond, gered. Uit het niets verschijnt Jupiter Noord, een ietwat vreemde maar hartverwarmende man – met wonderlijke paraplu! – die beweert dat hij haar kan redden. Hij is een soort kruising tussen Perkamentus en een mannelijke Mary Poppins. Met andere woorden: Jupiter steelt meteen je hart!

Vanaf dat moment belandt Morrigan in een wonderlijke wereld vol magie. Je wordt samen met Morrigan in vogelvlucht meegesleurd door de meest avontuurlijke scènes. Zo reist Morrigan samen met Jupiter door een klok (een klok!) naar Jupiters wereld, Nevermoor. Morrigans nieuwe thuis.

Met een laatste schok dook de archnicabine naar voren en tuimelde door de wijzerplaat heen, rollend en tollend, en zo werd Morrigan in het onbekende gestort.
Het geluid van knallend vuurwerk verdween. De wereld was stil geworden.


Nevermoor is een wereld waar tovenaars, grote sprekende katten, vampierdwergen en draken vreedzaam samenleven. Een wereld waar elk jaar negen jonge uitverkorenen met een speciaal ‘kneepje’ in het Wondergenootschap van Nevermoor opgenomen worden. Jupiter is lid, en draagt Morrigan voor om deel te nemen aan de spannende en moeilijke toelatingsproeven voor het Wondergenootschap. Maar waarom? Morrigan heeft geen idee wat haar speciaal maakt… En ligt haar vloek stiekem toch niet nog op de loer?

Jessica Townsend is er ontzettend goed in geslaagd om een overtuigend en betoverend universum neer te zetten. Het is duidelijk dat ze heel goed naar de boeken van ‘Harry Potter’ heeft gekeken: de magie, de proeven, een hoofdpersoon die naar een andere wereld wordt gebracht met een hoger magisch doel, bijzondere vriendschappen en een slechterik die beweert een connectie te hebben met de hoofdpersoon. Net als Morrigan begrijp je vaak niet wat er nou precies allemaal gebeurt: je hebt telkens zo ontzettend veel vragen! Maar dat is in dit boek eigenlijk juist heel leuk, omdat je samen met Morrigan het mysterie van het Wondergenootschap en Nevermoor probeert op te lossen. Niet alle antwoorden zul je in dit boek vinden: er komt nog een vervolg!

‘Nevermoor – Morrigan Crow en het Wondergenootschap’ is een magisch leesavontuur dat je in een wervelwind uitleest.

Lizan.

Leestip: Ook in Drakendal van Scarlett Thomas stap je in een betoverende wereld. Hier spelen magische boeken een belangrijke rol…

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.