Mulberry HouseKristine Groenhart

Terug naar lijst
 

Mulberry House

Titel: Mulberry House
Auteur: Kristine Groenhart
Uitgeverij: Ploegsma, 2014
ISBN: 978 90 216 7342 4
Illustraties:

Terug naar lijst

‘I hate panty’s!’

Op je dertiende verhuizen naar Engeland en naar een kostschool gaan. Een nachtmerrie of een droom die uitkomt? Over die vraag gaat ‘Mulberry House’, het debuut van schrijfster Kristine Groenhart. Leuk detail: Groenhart woonde zelf jaren in Engeland.

De dertienjarige Marjolein in ’t Veld (of voor de Engelsen: Marsjolien in the Field) verhuist van Nederland naar Engeland als haar ouders daar een baan aangeboden krijgen. Omdat haar ouders veel weg zullen zijn voor hun werk, gaat Marjolein naar een kostschool: Mulberry House. Ze verheugt zich erg op samenwonen met allemaal nieuwe vriendinnen, spreken in het Engels en hockeyen voor het schoolteam. Maar helaas loopt het allemaal een beetje anders. Bij binnenkomst gaat het al mis:

Ik loop met mijn dienblad naar de tafel, maar vlak voordat we er zijn, struikel ik over mijn eigen voeten. Ik probeer mijn evenwicht nog te bewaren, maar het is al te laat. Het dienblad vliegt uit mijn handen en de soep spat omhoog, tegen mij en mijn uniform aan. (…) De hele zaal valt even stil, ik voel tweehonderd paar ogen in mijn rug branden. Vooral niet opvallen, Marjolein. Yeah, right. Wat een geweldig begin van mijn eerste schooldag.

Stuntelkoningin Marjolein zal herkenbaar zijn voor ieder meisje die weleens onzeker is. ‘Mulberry House’ beschrijft Marjoleins wankele zoektocht naar haar plekje in een nieuwe omgeving. En dat is knap lastig, zeker omdat ze zich moet houden aan alle regels van de kostschool! Zo moet Marjolein altijd een uniform aan (met een verschrikkelijke panty) en is het halen van hoge cijfers erg belangrijk. Toch blijft Marjolein trouw aan zichzelf: een belangrijke les waar jij ook veel van kan leren.

‘Mulberry House’ is een typisch meidenboek. Het ene moment moet je lachen om de klunzige acties van Marjolein, het andere moment droom je weg bij een romantisch moment met haar crush James. Marjolein wordt een vriendin van je: zo erger je je samen met haar aan haar irritante kamergenote Izzy en juich je met Marjolein mee als ze erin slaagt om captain te worden van een sportteam op Mulberry House.

Soms gaan de belevenissen in ‘Mulberry House’ wel erg snel. Marjolein maakt heel wat mee en daardoor springen de gebeurtenissen weleens van de hak op de tak. Haar avonturen worden hierdoor niet altijd goed uitgewerkt. Dat is jammer, maar het doet in ieder geval niets af van aan het feel good-gehalte van het boek.

Zin om te lezen over jongens, vriendschap, kleding, het leven op een kostschool en stomme leraren? Ren dan nu snel naar de bibliotheek of boekhandel voor ‘Mulberry House’. Mocht je nog een reden nodig hebben om je te laten overtuigen: Harry Styles van One Direction komt ook nog langs!

En heb je na het lezen van ‘Mulberry House’ alweer heimwee naar Marjolein en de kostschool? Zoek dan eens op Facebook naar Marjoleins pagina: Marjolein naar Mulberry House.

Lizan.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.