Moord in de jungleAnna van Praag

Terug naar lijst
 

Moord in de jungle

Titel: Moord in de jungle
Auteur: Anna van Praag
Uitgeverij: Leopold, 2008
ISBN: 978 90 258 5296 2
Illustraties:

Terug naar lijst

Een jonge detective

Maak kennis met Isabel Snoek. Een gewoon blond meisje met sproetjes, maar met een ongewoon leventje. Haar ouders schrijven reisgidsen en daarvoor reizen ze de hele wereld over. Dit keer verblijven ze in de jungle van Afrika, waar Isabel bevriend raakt met Pascal en Amadou. Samen met hen maakt ze spannende avonturen mee in de jungle. Maar dan wordt Amadou dood gevonden. De politie denkt dat hij vermoord is, maar door wie? Het moet iemand zijn geweest uit het afgelegen hotel waar Isabel en haar ouders verblijven. Samen met Pascal gaat Isabel op onderzoek uit. Wie van de hotelgasten is de moordenaar?

Zo kom je terecht in een spannend avontuur, waarin Isabel verdachte personen achtervolgt en hotelkamers onderzoekt op aanwijzingen. Uiteindelijk kan de politie, met de hulp van Isabel, de moordenaar van Amadou arresteren. Maar Isabel is er niet van overtuigd dat ze de juiste te pakken hebben...

‘Toen je bij mij kwam die avond, zei je iets. Je had iets ontdekt.'
Pascal veegde zijn kin af. ‘Wat heeft dat voor zin? De moord is toch al opgelost? Door onze geweldige Isabel Snoek.'
‘Doe niet zo stom. Wat had je nou ontdekt?'
‘Wil je dat echt weten?'
‘Ja, natuurlijk. Misschien is het toch nog niet afgelopen.'

Anna van Praag heeft een spannend boek geschreven waarin van alles gebeurt: Isabel maakt kennis met de gebruiken van de Diola stam, er wordt een moord gepleegd en Isabel wordt voor het eerst verliefd. Als lezer lijkt het net alsof je zelf ook in de jungle bent beland, want Van Praag beschrijft op een mooie manier de geluiden, gebruiken en dieren van de jungle. Gekko's komen voorbij, net als de baobab, papegaaien en djembe's.

'Moord in de jungle' is niet alleen mysterieus door de avonturen die Isabel meemaakt, maar ook door de manier waarop het boek is geschreven. Het verhaal begint met Isabel en Pascal die Amadou bewusteloos in de jungle vinden. Daarna vertelt Van Praag wat er eerder is gebeurd. Dit is misschien een beetje verwarrend, maar hierdoor is het verhaal wel heel spannend. Omdat Van Praag een vlotte schrijfstijl heeft, zijn de belevenissen van Isabel toch goed te volgen. Wat ook helpt is dat het boek in de ik-vorm is geschreven. Als lezer kijk je eigenlijk mee in het hoofd van Isabel, waardoor je haar goed leert kennen.

Isabel is een opgroeiend meisje, dat vriendschappen sluit, niet bang is, mysteries oplost, avonturen meemaakt en worstelt met haar eerste verliefdheid. Eigenlijk zou je zo met haar in het vliegtuig willen stappen om het volgende, spannende avontuur te beleven. Ook als je gewoon achter de computer wilt blijven zitten, kun je meer te weten komen over de avonturen van Isabel. Ze heeft namelijk een eigen hyves-pagina: isabelsnoek.hyves.nl

Karlijn.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.