ModderlandPaul Stewart

Terug naar lijst
 

Modderland

Titel: Modderland
Auteur: Paul Stewart
Uitgeverij: De Fontein, 2007
ISBN: 978 90 261 2097 8
Illustraties: Chris Riddell

Terug naar lijst

Knuffelsoezen & steltmuizen

Wat zou jij doen als je opeens in een ander land terecht komt terwijl je de hond uitlaat? Wat zou jij doen als je door een tovenaar benoemd wordt tot krijgsheld en hij je op pad stuurt om draken te verslaan? En je een pan als helm geeft en een grote vork als wapen? Het overkomt Bart in ‘Modderland'. Samen met zijn hond Hendrik komt hij terecht in dat hele rare land. Reuzen bakken er namelijk knuffelsoezen en er zijn maar liefst drie manen: een groene, een paarse en een gele.

En die tovenaar? Dat blijkt eigenlijk een beetje een prutser te zijn. Maar Randalf is de enige tovenaar die Modderland nog kan redden van Meester Troetel. Die heeft namelijk alle andere tovenaars gevangen gezet in het Giechelveld en het Grote Boek der Bezweringen in beslag genomen. Nu probeert hij de Gehoornde Baron te verjagen. Als dat lukt, is Meester Troetel de baas in Modderland. Bart heeft helemaal geen zin om die rare Meester Troetel te verslaan maar hij heeft geen keus. Want als ze de andere tovenaars niet bevrijden, dan is er niemand die Bart weer naar huis kan toveren.

Daarom besluit Bart toch op pad te gaan. Onderweg hoort hij van Engelbert de Enorme die vanwege een gemeen plan van Meester Troetel vreselijk boos is. Met knikkende knieën gaat Bart op zoek naar Engelbert, maar gelukkig kan hij het allemaal goed oplossen. De volgende opdracht is al net zo spannend: Randalf wordt per ongeluk meegenomen door een draak en Bart moet ervoor zorgen dat hij weer veilig thuis komt.

Dan wordt de vrouw van de Gehoornde Baron door Meester Troetel ontvoerd en moet Bart wel op zoek naar Meester Troetel om haar te bevrijden. Gelukkig krijgt hij deze keer hulp van een echte krijgsprinses, Brenda. In het Giechelveld vallen ze echter in handen van Meester Troetel. Gelukkig loopt het toch goed af als blijkt dat één van tovenaars een list heeft bedacht en hen allemaal op tijd kan bevrijden. Eindelijk kunnen Bart en Hendrik naar huis.

Voor iedereen die van avonturen houdt is ‘Modderland' van Paul Stewart een spannend boek vol gekkigheid. Het verhaal is niet zo erg origineel - er zijn veel meer boeken over slechte tovenaars en jongens die helden worden. Maar Bart ontmoet zoveel gekke wezens en ziet zoveel maffe dingen (plofkikkers! steltmuizen! roze stinkzwijnen!), dat het boek je blijft verbazen. Ook de tekeningen van Chris Riddell zijn erg mooi en grappig. Zo kan je je al die rare wezens goed voorstellen. Hoewel het boek eigenlijk uit drie boeken bestaat en dus best wel dik is, vormt het wel één verhaal.

Jantine.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.