Minnie en Flo. Per ongelukArno Bohlmeijer

Terug naar lijst
 

Minnie en Flo. Per ongeluk

Titel: Minnie en Flo. Per ongeluk
Auteur: Arno Bohlmeijer
Uitgeverij: Lannoo, 2007
ISBN: 978 90 8568 042 0
Illustraties: Helen van Vliet

Terug naar lijst

Oeps!

Minnie en Flo bedoelen het heus niet altijd zo. Er gebeuren gewoon altijd kleine ongelukjes wanneer zij toevallig in de buurt zijn. Het tweede deel in de serie over Minnie en Flo heet dan ook niets voor niets ‘Per ongeluk’. Minnie en Flo zijn bedacht door Arno Bohlmeijer die na een hoop serieuze kinderboeken nu wel eens een vrolijk boek wilde schrijven over twee stoere meiden. Maar zelfs bij stoere meiden gaat er wel eens iets mis.

Zoals die ene keer dat Minnie propjes papier in haar neus stopt om het bloeden – een ongelukje met Flo en de schommel - te stoppen. Maar ook dat gaat per ongeluk verkeerd: ‘Wel’, gaat Minnie verder, ‘Dus heb ik er papier in geduwd om hem groter te maken, en dat ging per ongeluk iets te diep – vanzelf.’ Gelukkig komt Flo op het briljante idee om peper onder haar neus te stoppen. Een paar keer niezen en het papier komt er vanzelf uit.

Soms is het hun eigen schuld, andere keren kunnen Minnie en Flo helemaal niets aan de ongelukjes doen. Want wie had er nu verwacht dat Flo van pillen die je rustig moeten maken, juist superdruk wordt? Zelfs de dokter had dat nog nooit meegemaakt.

Maar Minnie en Flo bedoelen het altijd goed. Zo sluiten ze vriendschap met Barry de KlierStier, een jongen uit de buurt, als ze ontdekken dat hij toch best wel aardig is. Barry is lid van een club die actie voert om dieren een beter leven te geven: geen kleine hokken en gemene proeven meer. Minnie en Flo aarzelen geen seconde. ‘We doen mee,’ zegt Minnie. ‘We schrijven tot we lamme vingers hebben,’ zegt Flo.’

Minnie en Flo zijn geen watjes. Arno Bohlmeijer weet goed hoe hij stoere meiden moet beschrijven. Zijn schrijfstijl past precies bij meiden met lef. Alle ‘per ongelukjes’ worden grappig beschreven en vaak moet je als lezer giechelen bij al dat kattenkwaad. Wel zit er weinig verhaal in het boek en vooral in het begin staan de hoofdstukken een beetje los van elkaar. Maar gelukkig komt dat op het einde goed. Want hoe loopt het nu af met Minnie en Flo’s actie tegen dierproeven?

Minnie en Flo ontdekken dat de fabriek Mays slecht met haar proefdieren omgaat. Ze schrijven brieven maar vinden dat eigenlijk een beetje saai. Ze besluiten dan ook om iets heel anders te doen. En dat gaat per ongeluk wel heel goed!

Jantine.

 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.