Mijn vreemde vriendin Hag en ikMarjon Hoffman

Terug naar lijst
 

Mijn vreemde vriendin Hag en ik

Titel: Mijn vreemde vriendin Hag en ik
Auteur: Marjon Hoffman
Uitgeverij: Ploegsma, 2007
ISBN: 978 90 216 1930 9
Illustraties: Georgien Overwater

Terug naar lijst

Kihb uagpa sriabvib Wef ab im!*

Nina slaat zichzelf hard op haar wang. Au! Nee, ze droomt niet. Meester Baardje bestaat, haar klas lijkt op een oerwoud en naast haar zit een meisje met een rozijn aan haar oorbel.

Nina en haar moeder zijn verhuisd. Dat betekent een nieuw huis, een nieuwe kamer, een nieuwe school en… een andere klas. Nina komt in de klas van meester Baardje en in die klas staan overal planten, hokken met dieren en tafelgroepjes met dierennamen. Nina krijgt een plaatsje in het vogelgroepje, naast een meisje dat Hag heet.

Nina ziet meteen dat Hag een nogal raar meisje is. Dat ziet ze aan de gekke oorbellen, maar ook aan het haar van Hag: ze draagt twee lage vlechten, met twee hoge staarten erboven. Nina wil liever maar niet teveel met Hag te maken hebben en daarom blijft ze in de pauze bij haar uit de buurt. Ze wordt liever vriendinnen met Wolfje, een ander meisje uit haar klas. Hoewel zij ook een gekke naam heeft, ziet Wolfje er tenminste wel normaal uit.

Ondertussen blijft Nina toch wel erg nieuwsgierig naar Hag. Want wat doet ze nou altijd in de bosjes naast het plein? Als Wolfje op een dag opeens geen vriendinnen meer met Nina wil zijn, omdat ze liever bij een groepje oudere meisjes hoort, besluit Nina het gewoon te gaan vragen. Zo ontdekt ze dat Hag toch wel erg aardig is. Ze doet leuke spelletjes, zoals springtouwen en oefenen voor flamingo. Nina wist niet dat je als je vier uur op een been kan staan, je jezelf flamingo mag noemen. En ze wist ook niet dat lieveheersbeestjes bijten en dus helemaal niet lief zijn. Maar als Hag zegt dat kabouters bestaan en dat ze er zelfs twee kent, gaat het Nina te ver. Ze gelooft niet langer in Hags verhalen en wil ook geen vriendinnen meer met haar zijn. Maar heeft Hag echt alles verzonnen of heeft ze al die tijd de waarheid verteld?

Met ‘Mijn vreemde vriendin Hag en ik’ heeft schrijfster Marjon Hoffman een heel leuk boek geschreven over vriendschap en jezelf zijn, over je niets aantrekken van wat anderen vinden. Het verhaal is grappig en gek, maar tegelijkertijd toch ook heel herkenbaar. Daarnaast staat het boek vol zwart-wit tekeningen van Georgien Overwater, die goed bij het verhaal passen en het zelfs aanvullen. Lezen dus, dit boek!

Marlous.

* Wil je weten wat hier staat? Met Hags zelfverzonnen geheimtaal kom je erachter. Leer het samen met je vriendinnen uit het hoofd en schrijf briefjes die niemand begrijpt!

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.