Mijn spookhuisAngie Sage

Terug naar lijst
 

Mijn spookhuis

Titel: Mijn spookhuis
Auteur: Angie Sage
Uitgeverij: Gottmer, 2007
ISBN: 978 90 257 4316 1
Illustraties: Jimmy Pickering

Terug naar lijst

Het doodnormale leven in een spookhuis

‘Mijn Spookhuis’ is het eerste verhaal van Angie Sage over Araminta Spookie, het meisje dat niet bang is voor spoken en op zoek gaat naar geheime gangen in haar huis.

Stoere Araminta Spookie woont samen met haar oom en tante in een oud huis. Niet zomaar een huis: volgens Araminta is het een echt spookhuis. Jammer genoeg heeft ze er nog nooit een spook kunnen vinden. En als het aan tante Tabbie ligt blijft er ook nog maar weinig tijd over om op spokenjacht te gaan. Tante Tabbie is het oude huis namelijk beu en wil gaan verhuizen. Daar moet Araminta een stokje voor steken!

Eerst probeert Araminta tante Tabbie’s pogingen om het huis te koop te zetten, te laten mislukken. Ze heeft echter geen succes, want al snel vertelt tante Tabbie dat er mensen naar het huis komen kijken omdat ze het graag willen kopen. Nu wordt het echt tijd om plannen te smeden om die mensen weer snel uit het huis te verjagen!

Tijdens haar voorbereidingen ontdekt Araminta een geheime gang waar het spook Edmund woont en blijkt het harnas, dat altijd op andere plaatsen in huis staat, ook bewoond te worden door een spook; Ridder Horatius. Samen met Edmund en Ridder Horatius maakt Araminta een prachtig plan dat ervoor moet gaan zorgen dat ze lekker in haar spookhuis kan blijven wonen.

‘Opeens wist ik het: dit was de perfecte plek voor mijn Verschrikkelijke Valstrik. Ik heb altijd al een Verschrikkelijke Valstrik willen zetten; eentje die beter was dan al mijn andere valstrikken samen. Vergeleken hierbij zou de Slijmemmer-verrassing een lachertje zijn.’

‘Mijn Spookhuis’ ziet eruit als een echt griezelboek door de zwart-wit tekeningen, de zwarte vleermuizen boven de hoofdstukken, en de spinnenwebben in de hoeken van de bladzijden. Maar eigenlijk is het een heel grappig boek. Dit komt vooral doordat Araminta nergens bang voor is en alles in het spookhuis leuk vindt. Ook geeft ze handige tips voor het geval je zelf thuis ook op spokenjacht wilt gaan.

Omdat de meeste lezers natuurlijk niet in een echt spookhuis wonen, is het fijn dat er ook hele leuke tekeningen in het boek staan, waardoor je je nog beter in het verhaal kunt inleven. Het verhaal is opgedeeld in hoofdstukken met titels die al een beetje aankondigen hoe het verhaal verder zal gaan, zodat je na ieder hoofdstuk steeds weer verder wilt lezen om te weten hoe het allemaal zal aflopen.

Als je na het lezen van ‘Mijn Spookhuis’ ook helemaal fan bent van de avonturen van Araminta Spookie, kun je meteen in haar tweede boek beginnen: ‘Het zwaard in de grot’.

Carolien.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.