Mijn grote vriend LeeuwwitjeJim Helmore

Terug naar lijst
 

Mijn grote vriend Leeuwwitje

Titel: Mijn grote vriend Leeuwwitje
Auteur: Jim Helmore
Uitgeverij: Querido, 2018
ISBN: 978 90 451 2159 8
Illustraties: Richard Jones

Terug naar lijst

Op zoek naar nieuwe vriendjes

Sneeuwwitje, dat sprookje ken je vast wel. Je weet wel, dat verhaal over die vergiftigde appel en de zeven dwergen. En natuurlijk met een prins die zorgt voor ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’. Maar heb je weleens van leeuwwitje gehoord? Dat dier is misschien wel net zo sprookjesachtig.  Je komt hem tegen in het prentenboek ‘Mijn grote vriend Leeuwwitje’ van Jim Helmore en Richard Jones.

Het verhaal begint met het kleine meisje Caro dat net verhuisd is. Haar nieuwe huis boven op de berg is nog kaal en leeg. En vooral erg wit:

‘Binnen was alles wit. De wanden waren wit. De vloeren waren wit. De deuren waren wit.’

Caro kent nog niemand in haar nieuwe woonplaats. Ze speelt in haar eentje in het huis. Totdat ze opeens een grote witte leeuw ontdekt voor een witte muur op zolder! Hij wordt haar speelkameraadje en ze noemt hem Leeuwwitje. Samen rennen ze het hele huis door. Ze spelen verstoppertje en hebben veel plezier. Maar Caro gaat niet naar buiten waar de andere kinderen spelen. Dat durft ze niet. Ze blijft liever met Leeuwwitje spelen. Totdat die zegt dat hij op Caro zal wachten als ze naar het park gaat met de speeltuin, waar andere kinderen spelen. Caro raapt haar moed bij elkaar en gaat op pad.

Richard Jones maakte prachtige schilderachtige prenten bij het verhaal.  Wollige vlakken getekend met krijt wisselt hij af met heel precies getekende patronen van bijvoorbeeld een tegelvloer. Het zijn lieflijke illustraties, passend bij de toon van het verhaal.

De schrijver van ‘Mijn grote vriend Leeuwwitje’ weet treffend te vangen hoe lastig het is om in een nieuwe omgeving je plek te vinden. Zeker als je verlegen bent. Waar kun je leuk spelen? En hoe maak je nieuwe vriendjes en vriendinnetjes? Soms heb je even een zetje nodig om met meer vertrouwen ergens op af te gaan. En dat is wat Caro heeft gekregen door haar vriend de leeuw. En wat gebeurt er daarna met Leeuwwitje? Daar heeft de schrijver iets grappigs op bedacht. Caro weet in ieder geval waar ze hem kan vinden als ze hem nodig heeft!

Juulke.

Vind je het leuk om over een bijzondere band tussen dier en mens te lezen? Lees dan De kat van Saar  van Emily Gravett.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.