Mevrouw Wit KonijnGilles Bachelet

Terug naar lijst
 

Mevrouw Wit Konijn

Titel: Mevrouw Wit Konijn
Auteur: Gilles Bachelet
Uitgeverij: Davidsfonds, 2014
ISBN: 978 90 059 08519 0
Illustraties:

Terug naar lijst

Wortelalgebra en nog meer...

Een tip van de schrijver van het boek : ‘Wanneer je een privé-dagboek bijhoudt, vergeet dan niet het ergens rond te laten slingeren.’

Dus grijpen wij onze kans en lezen mee in het dagboek van mevrouw Wit Konijn en leren de taal van de wortels.

Wat wij lezen… oh ja, bijna vergeten… sssssssssssssstttttttttttt: alles wat er in staat, is een groot geheim. Het blijft tussen ons.

Maar eerst… hoe ziet het dagboek eruit?

Op de prenten, getekend door Gilles Bachelet, kun je het leven van mevrouw Wit Konijn en haar gezin volgen. Dat gezin is groot en het huis is niet zo groot. Overal zie je haar kinderen spelen, lopen en rennen. Het is een drukte van jewelste en tussendoor zie je mevrouw Wit Konijn moederen over haar kroost. Er zijn veel grappige details te zien, zoals de oudste dochter Beatrix als diepzeeduiker. In de straten lopen allerlei fantasiefiguren. Door de kleurrijke tekeningen wordt dit boek in de boekwinkel bij de kleuterboeken gelegd. Maar gezien het taalgebruik en de grapjes is het eerder geschikt voor de oudere kinderen.

En nu dan het echte werk.

We slaan de eerste bladzijde open. We lezen: Mevrouw Wit Konijn maakt zich het meeste zorgen om haar oudste dochter Beatrix. Die heeft besloten dat ze, na eerst huisvrouw, kapster, schooljuf en nog heel veel meer, nu topmodel wil worden. Ze staat dus de hele dag op de weegschaal. Mevrouw Wit Konijn kent wel 100 wortelrecepten, en die worden ook allemaal genoemd in het boek maar helaas… geen lekker wortelhapje voor Beatrix. Misschien lust jij er wel iets van?

Mevrouw Wit Konijn heeft nog veel meer kinderen. Een hele nieuwsgierige tweeling, een dochter die voor het eerst naar de kleuterschool gaat en erg zenuwachtig is. Een zoontje dat graag onder de rokken van poppen kijkt. Een baby’tje Emily, die net zoals haar vader de hele dag krijst. En dan komt er op een dag een kat aangelopen en een meisje dat van lengte verandert en ook zomaar ineens verdwijnt.

Echt gelukkig is mevrouw Wit Konijn niet. Ze dagdroomt van een ander leven. Ze had graag schrijfster willen worden. Ze hoopt dat op een dag haar man ook eens iets doet in het huishouden maar vooral… dat hij haar eens ziet staan! In plaats daarvan is hij heel druk met zijn werk in het paleis. Nou ja werk, als je de prenten moet geloven is het daar een groot feest.

Tot op een dag mevrouw Wit Konijn haar dagboek laat slingeren. Wie leest er - behalve wij - nog meer het dagboek en wat gaat er dan gebeuren…

Lees het boek en hou je wortel paraat, want je weet maar nooit?!

Paula.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.