Met je vinger in je neusStefaan Van Laere

Terug naar lijst
 

Met je vinger in je neus

Titel: Met je vinger in je neus
Auteur: Stefaan Van Laere
Uitgeverij: Davidsfonds, 2007
ISBN: 987 90 590 8228 1
Illustraties: Harmen van Straaten

Terug naar lijst

Ooooh... zit dat zo?!?

Ben jij ook zo iemand die bij belangrijk bezoek altijd net het verkeerde zegt? Of, hoewel je het goed bedoelt, iets vreselijk doms doet? Een kleine troost: je bent lang niet de enige. En omdat veel mensen wel eens goed bedoelde foutjes maken, zijn er lang geleden een hoop regels bedacht. Die moeten ervoor zorgen dat iedereen weet wat er precies van hem verwacht wordt bij dat ene belangrijke bezoekje of in speciale situaties. Wel zo makkelijk! Gelukkig hebben Stefaan Van Laere en Do Van Ranst deze grote-mensen-regels vertaald naar een boek voor kinderen: ‘Met je vinger in je neus'.

Deze regels, die precies vertellen hoe je je moet gedragen, heten etiquette. En hoewel de meeste kinderen niet dol zijn op regels (‘regels? Bah - ik doe gewoon wat ik lekker zelf wil!'), is het wél belangrijk dat ze er zijn. Want stel je nu voor dat iedereen maar gewoon doet wat hij wil? Dan ontstaat er een grote chaos: auto's die door rood rijden en mama's die nooit meer pizza maken...

Daarom vinden de schrijvers van ‘Met je vinger in je neus' kinderen die zich aan de regels houden super. Sterker nog: het zijn stijlsterren!

'Stijlster
1. (in 't algemeen) ster met stijl; persoon die met stijl en klasse door het leven gaat; persoon die op een positieve wijze opvalt door zijn coole uitstraling en zijn charmante gedrag tegenover anderen
2. (in 't bijzonder) ster in stijl; persoon die uitblinkt in het toepassen van etiquette; absolute topper in klasse'

En daar hebben ze natuurlijk wel gelijk in. Want iemand die zich altijd (nou ja, bijna altijd) netjes gedraagt, staat bekend als een vriendelijk en sympathiek persoon. En dat levert weer allerlei voordelen op. Zo wijzen Stefaan Van Laere en Do Van Ranst erop dat wie beleefd is tegen bijvoorbeeld de buren, misschien wel een keertje in hun zwembad mag komen zwemmen. Of dat je de volgende keer weer bij die aardige jongen uit je klas mag komen logeren.

‘Met je vinger in je neus' staat vol met handige tips om zo stijlvol mogelijk te schitteren in etiquette. Sommige regels zijn al bekend (nooit een lege wc-rol voor de volgende laten hangen!), anderen zijn misschien nieuw. En hoewel niemand eigenlijk echt van regels houdt, is het wel slim om dit boek eens door te lezen. Je kan er namelijk een goede indruk op anderen mee maken! En mocht je eraan twijfelen of je wel een echte stijlster geworden bent, dan staat achterin het boek nog een leuke test. Wedden dat iedereen versteld staat van jouw charmant persoontje?

Jantine.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.