Meneer Tijger wordt wildPeter Brown

Terug naar lijst
 

Meneer Tijger wordt wild

Titel: Meneer Tijger wordt wild
Auteur: Peter Brown
Uitgeverij: Gottmer, 2014
ISBN: 978 90 257 5772 4
Illustraties:

Terug naar lijst

Tijgerdoorbrekend

Het begint grauw en grijs en vooral stijf en strak. Maar wat dan?

Nou, alle mensen, alle dieren en alle huizen. Zo ziet het dorpje van meneer Tijger eruit. En wat het meest opvalt, niemand lacht. Echt waar, niemand lacht… Alleen meneer Tijger staat er gekleurd op, maar ook hij lacht niet. Hij kijkt zelfs boos.

En dat al op de eerste bladzijde. Hoe moet dit nu verder?

Altijd als meneer Tijger bij mevrouw Olifant en meneer Neushoorn op de koffie gaat, dan wordt er keurig van de koffie genipt. Ieder krijgt een stukje koek op een bordje, want stel je voor dat er een kruimeltje op de grond valt.

Het groeten van mensen op straat verloopt ook altijd op dezelfde manier: ‘Goedendag heer Tijger. Goedendag heer Hert. Heerlijk weertje vindt u niet? Och, ja hoor. Net wat u zegt.' En zo gaat het iedere dag, alle dagen hetzelfde.

MENEER TIJGER HAD ER GENOEG VAN!!

‘Meneer Tijger wilde vrij zijn. Hij wilde lol maken. Hij wilde wild worden.’

Maar hoe hoog is de prijs die hij dan betaalt? Zou hij er nog wel bij horen als hij anders deed, wat alleen maar gewoon lekker wild doen was.

Maar dat durft meneer Tijger wel. Hij begint heel rustig. Hij gaat op handen en voeten lopen, nog wel met hoge hoed en stropdas, maar het is in ieder geval een stapje vooruit. ‘En meneer Tijger voelt zich direct een stuk beter.'

'En iedere dag werd meneer Tijger een tikje wilder.’

De andere bewoners van het dorp spreken er schande van. Uiteindelijk sturen ze meneer Tijger de wildernis in. Meneer Tijger zat er niet mee. ‘Hij vond het zelfs een geweldig idee.’

In de wildernis wordt hij wilder dan ooit. In het begin had hij het reuze naar zijn zin. Maar na verloop van tijd begint meneer Tijger zich toch wel eenzaam te voelen. Hij mist zijn vrienden. Ze waren dan wel kleurloos, maar toch… ‘Meneer Tijger besloot om terug te keren’.

Langzaam beginnen ook de andere bewoners van het dorp te veranderen. Het belangrijkste van alles is dat meneer Tijger nu rustig zichzelf kon zijn.

En de andere bewoners?   

‘Meneer Tijger wordt wild’ is een boek dat meer inhoud heeft dan je op de eerste indruk zou vermoeden. Het gaat over anders durven zijn of jezelf worden. Dat is maar net welke betekenis je er zelf aan geeft.

Het gaat ook over vriendschap en over genieten van het leven. Alle tekeningen zijn door Peter Brown zelf getekend. Ze zijn heel eenvoudig en alle personen zijn grijs. Behalve meneer Tijger, die is oranje en de wildernis is groen. Met deze drie kleuren heeft hij het verhaal tot leven gebracht… De gezichtsuitdrukkingen komen goed naar voren en maken het verhaal levendig.

Hoe zal het verder aflopen  met meneer Tijger? Zal hij nu voor altijd wild blijven?

Dat staat niet in het boek, maar daar mag jij kleur aan geven. Succes.

Paula.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.