Meneer Macaroni gaat picknickenJocelyn Wild

Terug naar lijst
 

Meneer Macaroni gaat picknicken

Titel: Meneer Macaroni gaat picknicken
Auteur: Jocelyn Wild
Uitgeverij: Leopold, 2015
ISBN: 978 90 258 6813 0
Illustraties: Max Velthuijs

Terug naar lijst

Mislukte picknick en jarige koning

Meneer Macaroni is een uitvinder. Hij heeft zin om te picknicken en roept alle dieren bij elkaar. Kat smeert de broodjes en meneer Macaroni kijkt of zijn oude auto het nog doet. Snel maken ze de luie schildpad wakker zodat ze ook mee kan. Met een auto vol met dieren en meneer Macaroni aan het stuur gaan ze op zoek naar een goede picknickplaats. De eerste pauze is bij een rivier. De twee krokodillen vinden het een geschikte plek om alle lekkernijen op te eten. Olifant en Zebra zijn ook blij met het water. Alleen kat is niet zo blij, ze houdt niet van de modder. Ze rijden verder en komen uit bij een zandvlakte. Deze plek vindt kat helemaal geweldig, alleen vinden de andere dieren deze plaats veel te warm. Ten slotte komen ze bij een bos, daar is genoeg schaduw en er stroomt een beekje. Alle dieren zijn blij met deze plek. Ze hebben zich verheugd op de lekkere picknick. “Maar wat is dat? Er zit geen eten meer in de mand! Geen broodjes, limonade, hardgekookte eieren, taart of koekjes te bekennen.” Schildpad heeft zich verstopt in de grote mand en ze heeft alles opgegeten!

Dan begint het ook nog te regenen. De dieren hebben het koud en snel rijden ze verder. Ze komen bij een groot paleis en willen er graag schuilen. De koning van het paleis is maar wat blij met zijn onverwachte gasten! Het is zijn verjaardag maar zijn feestje kon niet doorgaan omdat iedereen waterpokken heeft. De koning heeft genoeg te eten en ze spelen spelletjes. Daarna rijden ze terug naar huis.

Dit boek is vrolijk door alle dieren die erin voorkomen. Het verhaal van Jocelyn Wild bevat best veel tekst maar dat is niet erg. Het verhaal zelf is niet zo bijzonder of speciaal. Het gaat er vooral om dat het moeilijk is om een goede picknick plaats te vinden die alle dieren fijn vinden. Wanneer het gaat regenen komt het goed uit dat ze bij de jarige koning kunnen schuilen.

Het zijn vooral de tekeningen die ervoor zorgen dat je dit boek wil lezen. Misschien doen ze je aan iemand denken… De tekeningen hebben heldere kleuren en met weinig lijnen wordt er toch veel gezegd. De tekeningen zijn ook lekker groot, soms zelfs een hele bladzijde. De tekeningen zijn gemaakt door Max Velthuijs, dezelfde tekenaar als de boeken van Kikker. Hij heeft de tekeningen lang geleden gemaakt, nog voordat hij Kikker bedacht, en nu zijn ze in dit boek verschenen. Dat is nog eens bijzonder. Oude tekeningen in een nieuw jasje… dat moet je zien!

Ingrid vd H.

Vond je dit boek leuk? Lees dan ook Feestmaal voor de koning’ van Marlies Verhelst

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.