Mees Kees; een pittig klasjeMirjam Oldenhave

Terug naar lijst
 

Mees Kees; een pittig klasje

Titel: Mees Kees; een pittig klasje
Auteur: Mirjam Oldenhave
Uitgeverij: Ploegsma, 2006
ISBN: 978 90 216 1720 6
Illustraties: Rick de Haas

Terug naar lijst

Twee meesters om van te houden!

Goed nieuws voor de fans van meester Jaap! Jacques Vriens heeft een nieuw boek vol verhalen geschreven over deze populaire meester. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft Mirjam Oldenhave een boek geschreven over een heel nieuwe meester. Mees Kees heet hij, en net als meester Jaap is hij een meester ‘om van te houden'!

Meester Jaap heeft dit jaar een combinatieklas met kinderen in groep 5 en kinderen in groep 6. Op de eerste schooldag gaan alle kinderen van groep 5 bij elkaar zitten en alle kinderen van groep 6 ook. Meester Jaap zou meester Jaap niet zijn als hij daar niet wat aan deed. Iedereen moet opnieuw een plekje zoeken, groep 5 en 6 door elkaar. Zo wordt de combinatieklas toch één groep!

Nu kan het schooljaar echt beginnen. En er gebeurt weer een boel! Er komt een nieuw meisje in de klas dat in een rolstoel zit en er zijn natuurlijk de nodige ruzies en pesterijen die meester Jaap altijd goed op weet te lossen. Zo heeft Jacques Vriens met ‘Meester Jaap houdt van iedereen! (meestal...)' weer een échte ‘meester Jaap' geschreven, vol gezellige, hartverwarmende verhalen!

Meester Jaap staat al jaren voor de klas. Dat merk je aan alles. Met Mees Kees is dat wat anders. Hij moet het nog een beetje leren. Hij zit zelf nog op school en komt invallen als de juf van groep 4/5 met zwangerschapsverlof gaat. Vanaf dan is het een dolle boel in de klas!

Op zijn eerste schooldag wordt Mees Kees door zijn moeder gebracht. Dat is natuurlijk al een beetje raar. Maar dat is nog niets vergeleken met hoe hij lesgeeft! Als iedereen in de klas een rijtje sommen maakt en het van elkaar overschrijft is die rekentaak zo klaar! De tafel van vier? Ga met z'n vieren aan een tafel zitten en doe een spelletje! En de dictees schrijft hij op het bord. Tobias en zijn klasgenootjes hebben het nog nooit zo naar hun zin gehad op school. Maar dan komt er iemand van de school van Mees Kees kijken of hij wel goed les geeft...als dat maar goed gaat!

Mirjam Oldenhave schreef met ‘Mees Kees; een pittig klasje' een heerlijk boek. Wie wil er nou geen les krijgen van Mees Kees? Rick de Haas gaf het boek met zijn tekeningen een gezellige sfeer. Hij laat zelfs papieren vliegtuigjes over de bladzijden vliegen!

Deze twee meesters zijn erg verschillend, maar voor allebei geldt dat hun leerlingen dol op ze zijn en dat het een feest is om over ze te lezen! Leuk extraatje is dat beide boeken geschreven zijn op leesniveau AVI 8.
 

Naomi.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.