Love u 2 muchAnnemarie Bon

Terug naar lijst
 

Love u 2 much

Titel: Love u 2 much
Auteur: Annemarie Bon
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf, 2007
ISBN: 978 90 269 1798 1
Illustraties:

Terug naar lijst

Hij leek zo leuk

Overal waar te voor staat, is verkeerd. Maar te veel van iemand houden, daar kan toch niets mis mee zijn? In het geval van de zestienjarige Evy, een van de hoofdpersonen uit ‘Love u 2 much’, is dat wel zo. Evy ontmoet op een LARP-evenement (Live Action Role Play) de acht jaar oudere Luciën. Ze raakt direct van hem in de ban en is zo verliefd op hem dat ze niet ziet hoe Luciën werkelijk in elkaar zit.

De zelfstandige, maar onzekere controlefreak Janna is Evy’s beste vriendin. Janna weet dat Evy het thuis niet gezellig heeft sinds haar ouders gescheiden zijn. Toch snapt Janna niet goed waarom Evy altijd helemaal opgaat in haar nieuwe liefdes en dan minder tijd voor hun vriendschap heeft. Janna baalt er ook dit keer van en zoekt daarom in een opwelling contact met hun klasgenootje, de excentrieke en doortastende Stella.

Wanneer Evy een paar weken later Janna opzoekt om te vertellen dat ze in de problemen zit, staat Janna niet te springen om Evy te troosten. Luciën lijkt te zijn verdwenen en heeft een grote som geld op Evy’s rekening achtergelaten. Evy is bang dat hem iets is overkomen, maar Janna deelt Evy’s angst niet. Ze begint na allerlei onbedoelde aanwijzingen van Evy zelfs te vermoeden dat er iets anders aan de hand is, dat die Luciën Evy op een bijzondere manier aan het oplichten is. Janna vindt het tijd om in actie te komen. Samen met Stella weet ze de diepbedroefde Evy over te halen om met z’n drieën op onderzoek uit te gaan. En dat wordt geen ongevaarlijke onderneming.

‘Love u 2 much’ is verschenen in een serie over hedendaagse problemen voor 12plussers. Auteur Annemarie Bon zet in dit deel een eigentijds verhaal neer, met een herkenbaar probleem. De herhalingen en toevalligheden die er ook in zitten (bijvoorbeeld: de drie vriendinnen weten Luciën in amper twee dagen op te sporen), neem je daarbij op de koop toe. De verschillende karakters zijn goed beschreven. Je voelt het meest met ik-figuur Janna mee. En dat is maar goed ook, want Evy is, verblind door de liefde, wel een zeur. Janna mag onzeker zijn, maar ze is ook erg grappig. Zij slaat zich door elke situatie heen met de tegeltjeswijsheden waar haar vaders kantoor mee volhangt (‘Een goede relatie is wederkerig. Zelfs grote mensen kunnen groeien.Wie zich als een slachtoffer gedraagt, zal nooit een winnaar worden.’). Janna’s gedachten over zichzelf, haar vriendinnen en deze situatie, geven het verhaal op de juiste momenten een bepaalde luchtigheid. Al met al is ‘Love u 2 much’ een boek met een sfeervolle start, een kabbelend tussenstuk en een spannende finale, voorzien van een prettige dosis humor.  

Inger.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.