Lieke in de hoofdrolJette Schröder

Terug naar lijst
 

Lieke in de hoofdrol

Titel: Lieke in de hoofdrol
Auteur: Jette Schröder
Uitgeverij: Ploegsma, 2014
ISBN: 978 90 216 7333 2
Illustraties: Ivan & Ilia

Terug naar lijst

Word ook vriendinnen met Lieke!

Droom jij ook van de hoofdrol in een film, muziekclip of toneelstuk? Lieke wel! Als meester Gerrit vertelt dat de klas een toneelstuk gaat opvoeren, weet Lieke het meteen: ze gaat auditie doen voor de hoofdrol! Zou ze die krijgen?

Na de pauze is het zover. Alle kinderen gaan snel op hun plek zitten. Gelukkig begint meester Gerrit dan meteen. ‘Juf Laura en ik hebben genoten van de audities. Deze klas heeft heel veel talent. Daar zijn we erg trots op. We weten zeker dat het toneelstuk prachtig wordt.’
Lieke lacht naar Eva. Wat spannend!
Meester Gerrit gaat verder. ‘Ik begin bij de hoofdrol. Dat is de rol van Feline. Het meisje dat het weeshuis redt. We hebben niet lang hoeven nadenken. We zagen meteen wie deze rol het beste kan spelen.’
Alle mensen kijken elkaar gespannen aan. Wie zou het zijn? Eva bijt zenuwachtig op haar potlood.
Lieke houdt haar adem in.
‘Het meisje dat de rol van Feline mag spelen… is Lieke!’


Lieke is natuurlijk heel erg blij. Helaas vindt haar beste vriendin Eva het wat minder leuk. Zij wilde ook graag de hoofdrol spelen. Eva wil zelfs niet meer met Lieke praten. Wat nu?

Dat is helaas niet het enige vervelende wat in Liekes leven gebeurt. Haar nieuwe klasgenoot Sam is heel stil en wil niet meedoen met het toneelstuk. Hij wordt gepest door Nick. Ook met Liekes moeder gaat het niet zo goed. Het loopt niet lekker op haar werk en daarom is Liekes moeder erg moe. Komt alles weer goed voor de première?

Er gebeurt dus een heleboel in ‘Lieke in de hoofdrol!’ Jette Schröder vertelt het verhaal over Lieke en haar klasgenoten heel vlot en vrolijk. De zinnen zijn kort en het taalgebruik is niet moeilijk. Op elke pagina gebeurt wel iets leuks, grappigs of verdrietigs. ‘Lieke in de hoofdrol’ verveelt dus geen moment, maar daardoor gaat het ook allemaal wel een beetje snel. Goed blijven opletten dus!

Lieke en haar klasgenoten zouden zo bij jou op school kunnen zitten. Jette Schröder weet precies wat jullie in de les allemaal meemaken. Vooral op de leuke vriendenboekpagina’s is veel herkenbaars voor je te lezen. Wedden dat de grappige pagina van Bart jou doet denken aan jouw gekke klasgenoot? Of dat Liekes beste vriendin Eva dezelfde hobby’s heeft als jouw best friend forever? Helemaal achterin lees je ook de vriendenboekpagina van schrijfster Jette Schröder. Wist je dat zij een keer een boef heeft gevangen?

Maar hoe loopt het nou af met Lieke en al die problemen? Dat moet je zelf maar uitvinden…

Meer lezen over Lieke? Lieke heeft haar eigen website: www.wijzijnvriendinnen.nl. Hier kun je vriendinnen worden met Lieke en kun je Lieke vragen stellen of haar dagboek lezen.

Lizan.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.