Library KissKasie West

Terug naar lijst
 

Library Kiss

Titel: Library Kiss
Auteur: Kasie West
Uitgeverij: Young & Awesome, 2017
ISBN: 978 90 258 7401 5
Illustraties:

Terug naar lijst

Verliefd op een ‘outcast’

Autumn, behulpzaam, slim en onafhankelijk, zit in haar eindexamenjaar. Met haar vrienden hoort ze bij de populaire kinderen van school. Ze is talentvol fotografe en heeft een goede band met haar ouders. Dat ze binnenkort verkering krijgt met de grappige en altijd vrolijke Jeff, daar twijfelt niemand aan. De enige wolk in haar zonnige bestaan zijn de paniekaanvallen, die ze soms heeft. Daar zijn gelukkig medicijnen voor.    

‘Grappig hoor, jongens,’ verzucht Autumn. De lichten in de schoolbibliotheek floepen uit en alle deuren zitten op slot. Niemand haalt echter een grap met haar uit. Autumn zal het (extra lange) weekend op school moeten doorbrengen. Zonder vrienden, eten en haar telefoon. De opkomende paniekaanval, als ze ontdekt dat er iemand in de bibliotheek ondergedoken zit, kan ze maar moeilijk onder controle houden.     

Dax Miller had nou niet wat je noemt een engelachtige reputatie. Er deden verhalen over hem de ronde. Veel verhalen.

Autumn heeft niets gemeen met deze zwijgzame stugge jongen. Hoe kan het dan, dat ze zich zo ontspannen voelt in zijn buurt? Waarom vertelt ze Dax dingen, die ze haar eigen vrienden niet durft te zeggen? 

Als het weekend voorbij is, krijgt Autumn de schrik van haar leven. Jeff, haar bijna verkering, heeft een auto-ongeluk gehad. In de weken die volgen, slurpen vrienden, school en ziekenhuisbezoeken alle tijd op. Gedachtes aan Dax zet ze uit haar hoofd.    

Jeff ontwaakt langzaam ontwaakt uit zijn coma. Alles lijkt weer normaal. Dan beginnen toch de verwachtingen van ouders en vrienden te knellen. Waarom heeft ze nog steeds paniekaanvallen? Is ze nou eigenlijk wel zo verliefd op Jeff? Autumn verliest grip op haar leven en zoekt steun bij Dax. Uiteindelijk komt ze voor een keuze; kiest ze voor wat iedereen van haar verwacht of volgt ze haar eigen hart.

De Amerikaanse Kasie West, moeder van vier en woonachtig in Californië, heeft in haar thuisland haar sporen als YA-auteur al verdiend. Ze heeft twaalf chicklits op haar naam staan, waarvan ‘Library Kiss’ de eerste in Nederlandse vertaling is.

Het is een verhaal vol innerlijke gedachten en lange dialogen. Het maakt dat het wat kabbelt van hoofdstuk naar hoofdstuk. Heel dramatisch wordt het allemaal niet en wat voorspelbaar is het ook. De stijl is misschien niet overal even verfijnd, maar verder leest dit boek als een romantische film. Een aanrader voor wie heerlijk zwijmelen wil!  

Yvonne de V.

Leestip: De hemel begint bij je voeten van Jandi Nelson is een juweel van een boek waarin de zeventienjarige Lenie, na de dood van haar zus, troost vindt in de armen van Toby.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.