Let it snowJohn Green

Terug naar lijst
 

Let it snow

Titel: Let it snow
Auteur: John Green
Uitgeverij: 978 90 26129650
ISBN: De Fontein, 2011
Illustraties:

Terug naar lijst

Happy endings in de sneeuw

Op de cover van het boek ‘Let it snow’ houdt iemand met felroze handschoenen een hartje van sneeuw vast. Dat plaatje laat goed zien waar de verhalen in ‘Let it snow’ over gaan: gezwijmel, gebroken (en later weer geheelde) harten en de liefde. In het boek staan drie verhalen van verschillende Amerikaanse bestsellerauteurs: Maureen Johnson, John Green en Lauren Myracle.

John Green ken je misschien van populaire young adult boeken als ‘Paper Towns’, ‘Het grote misschien’ of ‘Will Grayson Will Grayson’. Als je fan bent van zijn boeken, moet je van ‘Let it snow’ niet al te veel verwachten. Johns verhaal is het beste, maar ook het korste. Zijn herkenbare droge humor en grappige dialogen zijn niet van de lucht. Het openingsverhaal van Maureen Johnson is ook goed geschreven en leuk, maar het laatste verhaal van Lauren Myracle is flauw en wel erg Amerikaans: je onthoudt vooral alle namen van koffie’s die ze bij Starbucks verkopen.

De auteurs verbinden hun verhalen met elkaar, zodat alle gebeurtenissen en personages uiteindelijk samenkomen. Het is kerstavond en een sneeuwstorm teistert het land. De trein van de zestienjarige Jubilee komt in het openingsverhaal vast te zitten in de sneeuw. Jubilee (die vindt dat ze de naam van een stripper heeft) besluit het wafelhuis binnen te gaan dat ze langs het spoor ziet liggen. Een groep cheerleaders en Jeb, een jongen die Jubilee in de trein heeft leren kennen, volgen haar. Jubilee voelt zich niet al te best: haar ouders zijn opgepakt vanwege een relletje in de showroom van de Flobie-kerstdorpen die ze verzamelen, zij is gestrand en haar vriendje Noah heeft geen tijd om met haar te bellen.

Ondertussen hoort Tobin in John Greens verhaal dat er een groep cheerleaders in het wafelhuis zit. Hij besluit met zijn twee beste vrienden de sneeuw te trotseren op zoek naar een ‘cheertastisch kerstwonder’. Eén van die vrienden is Duke: een meisje dat een stoere tomboy is in plaats van een meisjes-meisje. En zij is niet zo blij dat Tobin met een stel cheerleaders wil kletsen en flirten en Twister spelen...

In het laatste verhaal is Jebs vriendinnetje Addie aan het woord. Of eigenlijk: Jebs ex-vriendinnetje, want Addie heeft met iemand anders gezoend en nu is het uit. Addie wil echter niets liever dan Jeb terugkrijgen en heeft hem een mailtje gestuurd met de vraag of hij op kerstavond met haar iets wil drinken. Natuurlijk komt hij niet... omdat hij vastzit in dezelfde trein als Jubilee!

‘Let it snow’ is een leuk boek waarmee je winterse dagen prima doorkomt. Hou je niet van liefdesverhalen, laat het dan op de boekenplank staan; hou je wel van romantiek, dan is het heerlijk zwijmelen en meedromen met de personages.

Linda.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.