Leopold LeeuwLoes Hazelaar

Terug naar lijst
 

Leopold Leeuw

Titel: Leopold Leeuw
Auteur: Loes Hazelaar
Uitgeverij: Lannoo, 2007
ISBN: 978 90 209 8196 4
Illustraties: Nanne Meulendijks

Terug naar lijst

Leopold is een ietwat verstrooide leeuw. Hoewel hij de koning der dieren is, kan hij zijn ‘staatszaken’ maar moeilijk onthouden. Toch zit regeren in zijn bloed en hij is trots op zijn belangrijke taak.

Het boek ‘Leopold Leeuw’ bestaat uit drie verhalen, waarin je kennis maakt met de groep leeuwen waarvan Leopold koning is. Ze beleven spannende avonturen en eigenlijk wil je na het lezen van de ruim zestig pagina’s meteen nog meer verhalen horen. Dit heeft vooral te maken met de schrijfstijl van Loes Hazelaar. Er zit ontzettend veel humor in het boek. Grapjes die ook volwassenen goed begrijpen en daardoor is het een plezier om ‘Leopold Leeuw’ voor te lezen. Steeds duiken nieuwe, grappige woorden op als ‘Afrikaanse Antilopenbond’, ‘slodderleeuw’ en ‘leeuwenlarie’.

‘Leopold Leeuw’ is niet alleen maar een leuk boek om (voor)te lezen, maar er zitten ook nog verschillende lessen in verborgen, zoals: wie geen goede verliezer kan zijn, kan ook geen goede winnaar zijn. Van het boek valt dus bovendien iets te leren. Ook tussen de regels door maakt Hazelaar plaats voor een boodschap aan de lezer. ‘Antilopen gaan elkaar voor de hoeven lopen wanneer ze niet meer opgegeten zouden worden door leeuwen. Laat de natuur dus gewoon haar gang gaan.’ Het verhaal leest makkelijk weg en de prachtige illustraties van Nanne Meulendijks vullen de tekst goed aan. Wie denkt er nu aan een rode vergiet wanneer er over een koninklijke kroon gesproken wordt? Meulendijks weet echt een prachtige Leopold neer te zetten. In haar tekeningen haalt ze dezelfde grapjes uit als Hazelaar in haar verhaal doet. Kortom: het is een boek om watertandend en licht grommend van genot tot je te nemen. Het enige dat jammer is, is dat het boek zo snel uit is. ‘Leopold Leeuw’ brult om een vervolg!

Lizzy van Pelt.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.