Larski slaat alarmFrank Westerman

Terug naar lijst
 

Larski slaat alarm

Titel: Larski slaat alarm
Auteur: Frank Westerman
Uitgeverij: Querido, 2012
ISBN: 978 90 451 1417 0
Illustraties: Martijn van der Linden

Terug naar lijst

Een ijskoud avontuur

Meteen weet hij het zeker: deze kou is de koudste kou die er is. Het is noordelijke kou. De zee zal bevriezen, dat voelt hij gewoon aan het puntje van zijn neus. De veerboot komt vast te zitten in het ijs!

Larski is een dappere poolhond die zijn familie is kwijtgeraakt tijdens een sneeuwstorm. Het waaide en waaide en opeens was hij helemaal alleen op Schiermonnikoog. Gelukkig wordt hij gevonden door Adinde en Edwin. Zij zijn samen met hun ouders op vakantie op het eiland. En het wordt een bijzondere vakantie. Eentje waarvan hun oren er bijna vanaf vriezen!

Want tijdens de reis ernaartoe merken ze het al: het is superkoud! Adinde en Edwin vinden dit eerst wel leuk. Ze houden een sneeuwballengevecht, bouwen een iglo en rennen door de krakende sneeuw. Maar al gauw wordt de situatie erger. De zee is bevroren en het eiland is afgesloten van de rest van het land. Zelfs de ijsbreker die te hulp was geroepen, is vast komen te zitten in het ijs. En er is nog maar genoeg eten voor 24 uur…

Gelukkig heeft Larski een moedig plan. Hij drijft alle beesten naar de dijk. Adinde en Edwin weten eerst niet waarom hij dit doet. Maar al snel snappen ze dat er maar één optie is: alle mensen en dieren zullen de bevroren zee over moeten steken, op weg naar het vaste land.

In ‘Larski slaat alarm’ ga je op avontuur met Adinde, Edwin en de dappere poolhond Larski. Die laatste heeft een heel grote rol in het boek. En dat is leuk om te lezen, want het is een dier! Het verhaal is vanaf het begin meteen superspannend en dat komt vooral door Larski. Je leest namelijk zijn gedachten. En hij heeft al snel door dat het veel te koud is en dat er iets ergs gaat gebeuren.

Frank Westerman schreef ‘Larski slaat alarm’ samen met zijn tienjarige dochter Vera Westerman. Ze schreven het nadat ze op vakantie op Schiermonnikoog waren geweest. Het was er toen ijskoud en ze vroegen zich af hoe het zou zijn als de zee zou bevriezen. Ook zagen ze een poolhondje lopen in de duinen. Allemaal mooie inspiratie voor een goed boek! Martijn van der Linden maakt het verhaal extra leuk. Hij tekende er namelijk mooie zwart-wit illustraties bij.

Mirthe. 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.