Kunst voor kleintjes. Dieren maken voor kleine handjesNellie Shepherd

Terug naar lijst
 

Kunst voor kleintjes. Dieren maken voor kleine handjes

Titel: Kunst voor kleintjes. Dieren maken voor kleine handjes
Auteur: Nellie Shepherd
Uitgeverij: Gottmer, 2006
ISBN: 978 90 257 4102 0
Illustraties: Jill Barton

Terug naar lijst

Zelf thuis poppen maken!

Maak kennis met: Olijfje de Olifant, Rikkie de Rups, Nelis het Nijlpaard, Chi-Chi de Draak en vele anderen. Dit moet je echt zelf thuis proberen met je papa of mama: ‘Kunst voor kleintjes’.‘Dieren maken voor kleine handjes’ en ‘Poppen maken voor kleine handjes’ van kunstenares Nellie Shepherd . Stap voor stap legt zij heel duidelijk uit hoe je te werk moet gaan met behulp van foto’s. En ze geeft allemaal handige knutseltips.

De beide boeken zijn ook erg leuk voor een verjaardagsfeestje met je vriendjes en vriendinnetjes. Alleen al door de foto’s in dit kleurrijke boek te bekijken van de prachtige poppen gemaakt door kinderen, krijg je zin om onmiddellijk aan de slag te gaan. En het is helemaal niet moeilijk! Je hebt wat basismaterialen nodig, zoals: karton, papier, verf, viltstiften, potloden, wol, verfkwasten, kralen, schaar, plakband. En dan per project nog wat speciale spulletjes, zoals bijvoorbeeld stof, wiebeloogjes, papieren bordjes, wattenstokjes en natuurlijk vooral veel glitters!

Sjakie de Slang bijvoorbeeld, is gemaakt van een gewone kous, knopen en vilt en glimmende dingetjes.

‘Mijn naam is Sss-Sjakie.
Ik ben een slang gemaakt van een kous
en ik hou van lekker warm.
Ik glibber overal naartoe
als je me aantrekt om je arm.’

Kitty en Noedel, een zwarte kat en een poedel, kun je maken met enveloppen en vloeipapier, rietjes, een lint en wiebeloogjes.

En zo vind je nog veel meer leuke dieren, die je zelf kunt maken in de boeken van Nellie Shepherd. Zoals Bingo de Flamingo met glitterschoenen, of een nijlpaard met coole zonnebril. Of misschien vind jij Gerrit Giraf (‘Hoi, ik ben Gerrit Giraf en ik ben hartstikke maf’) het leukst. En dan hebben we - als je het aandurft! - nog Haaienbekkie en Meneer Kroko. Maar pas op, want meneer Kroko zegt:

‘Ik ben Meneer Kroko en ik heb altijd trek.
M’n vriend Haaienbekkie heeft net zo’n grote bek.
Slik! Slok! Pas op wij bijten! Hap! Hap!’

Het leuke van de boeken van Nellie Shepherd is dat je met andere ogen naar hele gewone alledaagse spulletjes, die je thuis al hebt, gaat kijken. Je krijgt vanzelf nieuwe eigen ideeën voor het maken van leuke poppen als je ze doorbladert. Veel plezier. Of zoals de schrijfster het zegt:
‘Ik hoop dat je vriendjes wordt met alle dieren en dat je het helemaal te gek vindt om ze in elkaar te knutselen. Leef je lekker uit!’

Aukje.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.