Koek koek Vos en HaasSylvia Vanden Heede

Terug naar lijst
 

Koek koek Vos en Haas

Titel: Koek koek Vos en Haas
Auteur: Sylvia Vanden Heede
Uitgeverij: Lannoo, 2007
ISBN: 978 90 209 7041 8
Illustraties: Thé Tjong-Khing

Terug naar lijst

Op zoek naar koek

Vos houdt van eten. Geen wonder dus dat als iemand ‘koek koek’ roept, dat Vos dan op onderzoek uit gaat! Hij laat zijn verfspulletjes bij het hek staan en verdwijnt het bos in, op zoek naar koek. Haas weet dat Vos van eten houdt, en heeft soep gemaakt. Maar als ze roept ‘eten!’, komt Vos niet. Dat is vreemd. Misschien heeft Uil Vos gezien? Haas belt aan en vraagt het na. Maar nee, ook Uil heeft Vos niet gezien. Maar wacht eens, bij hek staan de verfspulletjes van Vos. En een heleboel groene voetstappen die in het bos verdwijnen. Zou Vos het bos ingegaan zijn?

Vos en Haas beleven ook in dit boek, ‘Koek koek Vos en Haas’, weer een heleboel avonturen. Wie al eens eerder een boek van Vos en Haas heeft gelezen weet dat Vos en Haas dikke vrienden zijn. Dus, Vos zou toch niet zo maar verdwenen zijn? Sylvia Vanden Heede heeft weer een spannend boek geschreven voor kinderen die net kunnen lezen. ‘Koek koek Vos en Haas’ begint makkelijk, net als alle andere Vos en Haas boeken. Gaandeweg worden de zinnen ingewikkelder en de woorden moeilijker. Maar het verhaal is zo spannend dat je als lezer niet merkt dat het boek steeds ietsje moeilijker wordt.

Voor alle Vos en Haas boeken werkt Sylvia Vanden Heede samen met Thé Tjong-Khing. Op bijna iedere bladzijde staat wel een van zijn prachtige tekeningen. De tekeningen en het verhaal vullen elkaar precies goed aan: zonder tekeningen zou het een beetje saai zijn en met tekeningen leest het net even makkelijker. Vos, Haas en Uil zijn precies zoals je ze ook voorstelt als je het boek leest.

Maar hoe zit het nu met Vos daar in dat grote bos? Uil weet wel raad: hij heeft een kaart van het bos! Haas vertrouwt het niet helemaal, want het bos past niet helemaal op de kaart. Wat moeten ze doen als de kaart ophoudt? ‘Uil zegt: ‘de kaart heeft een rand. Maar het bos niet. Het bos gaat door. Het pad ook. Kom, Haas.’ Maar Haas schudt haar kop.’ Uil doet net alsof hij haar niet hoort en stapt stevig door. “Wacht Uil! Wacht op mij!’ roept Haas. En hup! Ze springt de kaart uit.’ En dan horen ze wat Vos ook hoorde: ‘koek koek!’.

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen, is er ook een Vos en Haas website. Hierop kan je korte Vos en Haas verhaaltjes lezen, knutselen met Haas en Vos en in hun vriendenboekje schrijven. Je vindt ze op www.vosenhaas.be

Jantine.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.