Kleine draakLieve Baeten

Terug naar lijst
 

Kleine draak

Titel: Kleine draak
Auteur: Lieve Baeten
Uitgeverij: Uitgeverij Manteau / WPG Uitgevers Belgiƫ, 2011
ISBN: 978 90 223 2646 6
Illustraties: Lieve Baeten

Terug naar lijst

Kleine diertjes worden groot

Een boek over dieren is altijd leuk om te lezen. En een boek over schattige diertjes al helemaal. Maar in de prentenboeken ‘Poten Omhoog’ en ‘Kleine Draak’ moeten twee kleine, lieve beestjes een groot, eng dier worden... Veel te spannend? Niet leuk? Dat valt reuze mee!

In ‘Poten Omhoog’ van Catharina Valckx maak je kennis met de kleine hamster Billy. Billy’s vader is een gevaarlijke hamsterboef en hij wil graag dat zijn zoontje net zo wordt.

‘Het eerste wat een boef moet leren,’ legt Billy’s vader uit, ‘is andere dieren bang te maken. En dat gaat zo: je richt je pistool op een dier en roept: “Poten omhoog!” Met een boevenstem natuurlijk. Kijk ik doe het voor: POTEN OMHOOG!’

Maar de kleine hamster is veel te lief om hamsterboef te worden. Billy oefent en oefent, maar niemand is bang voor hem. Hij krijgt juist steeds meer vriendjes. Totdat de enge vos eraan komt. Hij wil Billy’s nieuwe vrienden opeten! Ze zijn allemaal superbang. Maar wat doet Billy? Hij haalt zijn pistool tevoorschijn en roept met een enge boevenstem: “POTEN OMHOOG!”. De vos gaat er vliegensvlug vandoor. Billy is de grote held. En zijn vader is supertrots op zijn kleine zoontje.

‘Poten omhoog’ is een mooi prentenboek. Billy is superschattig getekend, waardoor het leuk is om naar hem te kijken. In de tekeningen worden felle kleuren afgewisseld met lichtere. Je aandacht gaat hierdoor meteen naar wat het belangrijkst is op de pagina. Erg mooi gedaan! Het verhaal zelf is ook leuk. Het is fijn om te zien dat het goed afloopt en dat Billy’s vader heel trots is.

In ‘Kleine Draak’ van Lieve Baeten speelt ook een schattig klein diertje dat een grote engerd moet worden de hoofdrol. Een klein draakje oefent elke dag om een grote draak te worden. Hij kan al vliegen en vuurspuwen. Maar nu moet Kleine Draak zijn kunsten oefenen op een bang kind.

‘En nu spuw ik VUUR!’ roept Kleine Draak. Hij proest en blaast en sputtert. Maar wat is er met het kind? Is het dan niet bang? NEEN, het kind is niet bang!

Dat is raar. Bij alles wat Kleine Draak doet, wordt het kind niet bang. Wat doet Kleine Draak daarom maar? Hij wordt vriendjes met het kind. Dat is veel gezelliger!

Ook in dit prentenboek staan weer mooie tekeningen. Er is veel op te zien, waardoor het mooie kijkplaten worden. Sommige pagina’s zijn wel erg donker, maar dit past bij het verhaal. Verder is het leuk dat op de eerste en laatste pagina kindertekeningen van draken staan. Ook het verhaal is weer goed. Het is fijn om te lezen dat het goed afloopt en dat Kleine Draak juist vriendjes wordt met het kind. Aardig doen is namelijk veel leuker dan gemeen zijn!

Mirthe.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.