Kleine dood en het meisjeKitty Crowther

Terug naar lijst
 

Kleine dood en het meisje

Titel: Kleine dood en het meisje
Auteur: Kitty Crowther
Uitgeverij: Querido, 2004
ISBN: 978 90 4510 110 1
Illustraties: Kitty Crowter

Terug naar lijst

Bijzondere boeken over een verdrietig onderwerp


‘Marte, ik moet je iets vertellen. Oma is vannacht gestorven’.Het is even stil. Marte kijkt papa aan. Zijn ogen zijn rood. Net of hij verkouden is. ‘Is ze echt dood?’ Papa knikt. Marte kijkt omhoog naar de sterretjes op haar plafond. ‘Dan is ze nu bij opa in de hemel. Dat heeft ze zelf gezegd’.

‘Dag lieve oma’ is een boek over een verdrietig onderwerp. Het is geschreven door Vrouwke Klapwijk en Marja Bos. In ‘Dag lieve oma’, gaat de oma van Marte dood. Bos en Klapwijk beschrijven wat er in de dagen daarna allemaal gebeurt. Het eerste deel van het boek is het verhaal over Marte zelf. Het verhaal gaat over de dingen die Marte meemaakt en vooral ook over wat ze voelt nadat haar oma is gestorven. Bij het verhaal staan grote duidelijke tekeningen, waar je veel op kunt zien en waar je met je ouders over kunt praten.
Er zijn mensen, die geloven dat je als je dood gaat, je naar de hemel gaat en bij God gaat wonen. Ook de ouders van Marte geloven dit; zij geloven dat oma het daar erg fijn heeft. Als er iemand dood gaat, die je kent, kun je veel vragen hebben. In het tweede gedeelte van het boek staan antwoorden op veel van deze vragen. Bijvoorbeeld “wat is dood zijn?” en “hoe lang blijf ik verdrietig?” Bij de antwoorden op deze vragen staan ook vragen aan jou, waar je zelf over na kunt denken. Op de laatste bladzijdes staat nog een speciaal stuk voor papa’s en mama’s, hierin staat wat jullie samen kunnen doen als er iemand doodgegaan is.

Een ander boek over doodgaan is het boek ‘Kleine dood en het meisje’. Het is een mooi prentenboek van Kitty Crowther. Zij maakte zelf de tekeningen bij het verhaal. En dat is juist wat dit boek zo bijzonder maakt. De tekeningen zijn grappig en lief en ze maken ze het verhaal over een verdrietig onderwerp minder verdrietig. De tekeningen lijken gekleurd met kleurpotlood en zijn net kleine schilderijen.
Het boek gaat over Kleine dood, die het niet leuk vindt dat mensen altijd zo van hem schrikken als hij ze komt halen. Totdat hij op een dag Lidewijde gaat halen. Zij is wel blij om hem te zien en samen vinden ze een oplossing voor het probleem van Kleine dood. In het boek ‘Kleine dood en het meisje’ worden de Kleine dood en Lidewijde vrienden. Lidewijde ziet dat de dood helemaal niet zo eng is, ook al klinkt dat een beetje gek. Zij hebben juist veel lol samen en dat maakt een onderwerp dat mensen vaak eng vinden, wat meer gewoon.

Stephanie.

 

 


 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.