Kinderfeestjes. Thema doe-boekGeny Soeteman

Terug naar lijst
 

Kinderfeestjes. Thema doe-boek

Titel: Kinderfeestjes. Thema doe-boek
Auteur: Geny Soeteman
Uitgeverij: The House of Books, 2004
ISBN: 978 90 443 1092 4
Illustraties:

Terug naar lijst

Er is er één jarig...

Hoera! Dit is de dag waarnaar je het hele jaar al uitgekeken hebt: je bent jarig! En behalve zingen, zoenen en cadeautjes, betekent dat natuurlijk ook dat je een superfeest gaat geven! Als je eens iets aparts wilt maken van je kinderfeestje, lees dan het doe-boek ‘Kinderfeestjes’ van Geny Soeteman.

Schrijfster Soeteman heeft het boek ingedeeld in onderwerpen, van Stoer tot Lief & creatief. Ook aan de sportievelingen en dierenvrienden is gedacht. Elk kinderfeestje heeft een thema en er staat precies beschreven hoe je het van a tot z kunt organiseren. Een uitnodiging maken, een bijzondere taart bakken, spelletjes doen… aan alles heeft Soeteman gedacht. Ze beschrijft helder en puntsgewijs wat je moet doen. Soms doet ze dat wel erg uitgebreid. Het lijkt net alsof ze op afstand je feestje compleet wil regelen, terwijl je ook best zélf kan bedenken hoe je bijvoorbeeld een cakeje leuk kunt versieren. Ook de kinder doe-tips zijn vaak overbodig: ouders zijn zelf prima in staat om te bepalen wat een kind zelf wel en niet kan doen.

De thema’s die de schrijfster heeft uitgezocht, spreken wel meteen aan. Geheim agenten, striphelden, pyjamaparty… Soeteman weet overal originele tips bij te geven om je feestje te laten slagen. Het boek is bovendien erg mooi vormgegeven. Er is veel kleur gebruikt en de vele heldere foto’s zijn ook in kleur.

Het geweldigst om te zien, zijn de foto’s van de themataarten. Bijvoorbeeld van een taart die eruit ziet als een enorme basketbal of als het ‘bos’ van Hans en Grietje: een doolhof van groene lolly’s op een taartbodem besmeerd met chocoladepasta. Om je vingers bij af te likken!

‘Kinderfeestjes’ is een handig boekje als je een kant-en-klaar feestje wil voorbereiden. Als je toch al veel fantasie hebt, is het boek een prima basis om nog meer ideeën op te doen, maar de letterlijke tips kun je dan overslaan. Niets staat je nu nog in de weg om er een knalfeest van te maken!

Kijk ook eens op de site van de auteur: www.genysoeteman.nl

Juulke.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.