Kind van de wildernisMichael Morpurgo

Terug naar lijst
 

Kind van de wildernis

Titel: Kind van de wildernis
Auteur: Michael Morpurgo
Uitgeverij: Clavis, 2010
ISBN: 978 90 448 1175 9
Illustraties:

Terug naar lijst

Overleven in de jungle

Misschien droom je er wel eens van om op de rug van een olifant door de jungle te struinen. Of vrienden te worden met een orang-oetang. Will is negen en hij maakt het allemaal mee.

Wills vader is dood. Hij is omgekomen in de Irak-oorlog. Om alles even te kunnen vergeten, gaat Will samen met zijn moeder op vakantie naar Indonesië. Nét als Will een droomrit maakt op de olifant Oona, gebeurt er iets verschrikkelijks: de tsunami, een enorme vloedgolf, overspoelt het land.
Will weet te ontsnappen, want Oona voelde het gevaar allang aankomen. Ze slaat op de vlucht met Will op haar rug en neemt hem mee de jungle in.

Will en Oona hebben weinig nodig om elkaar te begrijpen. Oona steekt haar slurf in de lucht, schudt met haar hoofd of trompettert om te laten weten hoe ze zich voelt. Al gauw ontstaat er een hechte band tussen de twee en worden ze onafscheidelijk. Ze spelen in de rivier met het water en als Will honger heeft, brengt Oona hem vijgen. Ondertussen houdt Will hoop dat zijn moeder nog leeft en dat hij haar ooit terug zal zien.

Blijft Will zijn leven lang in de jungle? Keert hij ooit terug naar zijn vrienden in Engeland? Gaat hij ooit nog naar zijn favoriete voetbalclub Chelsea? Je moet het boek helemaal uitlezen om daarachter te komen. En dat is niet moeilijk, want het is zo´n spannend avontuur dat je wel verder moet lezen.

Je voelt het verdriet van Will om zijn ouders, maar ook de blijdschap als hij met Oona speelt. Je kruipt in Wills huid en ziet de jungle door zijn ogen: de bladeren waarop hij slaapt, de bloedzuigers en de bananen. Soms lijkt het of je zelf op de rug van Oona zit. Je voelt het ook als er gevaar dreigt: wanneer de jagers komen, als bosbranden de natuur verwoesten of als Oona en Will oog in oog staan met een tijger:

Toen de tijger om ons heen begon te draaien, week Oona geen millimeter, maar ze bleef roerloos staan. De tijger stond nu vlak onder me en staarde me aan met ijzingwekkende, keizerlijke gele ogen. Ik kreeg het er koud van. Mijn hart bonsde in mijn keel en ik voelde de haartjes in mijn nek overeind komen. Helemaal verstijfd zat ik op Oona´s rug.

Schrijver Michael Morpurgo is een echte verteller. ´Kind van de wildernis´ is dan ook een aangrijpend boek voor dierenliefhebbers, avonturiers én voor iedereen die houdt van een goed verhaal. Maar kijk uit, want de kans is groot dat je na het lezen van dit boek een olifant wilt voor je verjaardag!

Maartje S.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.