Kijk naar mijJoany Buenen

Terug naar lijst
 

Kijk naar mij

Titel: Kijk naar mij
Auteur: Joany Buenen
Uitgeverij: Leopold, 2018
ISBN: 978 90 258 7448 3
Illustraties:

Terug naar lijst

Blijf trouw aan wie je bent

Invallen voor een popster: handtekeningen uitdelen, naar een filmpremière in een prachtige jurk en zelfs optreden op een festival… Een droom die uitkomt?

Floor doet samen met haar beste vriendin Sophie auditie voor Ster Gezocht. Als je goed leest, herken je het concept van The Voice erin. Erg leuk! Je leeft enorm met de meiden mee als ze auditie doen. Sophie gaat door naar de volgende ronde, maar Floor niet. Haar zus Emily probeert Floor op te vrolijken door haar op te maken zoals popster Yasmine. En die gelijkenis blijkt wel heel treffend…

Floor krijgt de verrassing van haar leven wanneer de volgende dag – nadat ze een foto van zichzelf, opgemaakt als Yasmine, heeft geplaatst op Instagram – gebeld wordt door de manager van Yasmine. Of Floor misschien een zomer lang af en toe in wil vallen voor Yasmine? En in haar luxe villa wil verblijven, samen met Emily? Opeens belandt Floor in een glitter- en glamourwereld. Kan haar droom om zangeres te worden dan misschien toch werkelijkheid worden?

Stiekem oefen ik Yasmines handtekening in mijn schrift, waarna ik die telkens weer doorkras. Waarschijnlijk heb ik mijn laatste toetsen verprutst, maar dat kan me niet schelen. Ik weet misschien niet alles over het berekenen van de omtrek van een cirkel, maar ik weet precies hoe Yasmine een glas optilt en het aan haar lippen zet. Voorlopig is dat mijn wereld. De rest doet er niet meer toe.

Toch blijkt invallen voor Yasmine niet alleen maar geweldig. De manager van Yasmine, Vivian, is lang niet altijd aardig, Floor moet glashard liegen tegen Sophie en aandacht voor haar ouders en zus schiet er ook bij in. Yasmine zit niet altijd lekker in haar vel, iets wat Floor steeds beter begint te begrijpen. Het is een harde wereld waarin je keihard moet werken om aan de top te blijven. En wanneer gaat Vivian Floor nou eens helpen met haar eigen songs? En wat als Yasmines fans ontdekken dat Floor voor haar invalt…?

‘Kijk naar mij’ is een pakkend, levendig en heerlijk verhaal dat je móét lezen als je dol bent op bekende sterren, showbizz en programma’s als The Voice. Door de vlotte en actieve schrijfstijl vlieg je door het verhaal heen. Joany Buenen laat op verschillende manieren zien wat roem en succes met je kan doen. Sophie wordt in eerste instantie een beetje verwaand wanneer ze doorgaat in Ster Gezocht, Yasmine is door alle aandacht en bemoeienis van iedereen zoekende naar zichzelf en Floor laat zich overrompelen, maar komt er juist daardoor achter wat écht belangrijk is in het leven. Een geweldige boodschap voor alle jonge meiden, die niemand anders dan supermeidenboekenschrijfster Joany zo goed kan overbrengen.

Lizan.

Leestip: Ook Lot ontdekt na een groots avontuur wat écht belangrijk is in het leven, in Berlijn, Berlin!van Elisa van Spronsen.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.