Keep it coolKristine Groenhart

Terug naar lijst
 

Keep it cool

Titel: Keep it cool
Auteur: Kristine Groenhart
Uitgeverij: Ploegsma, 2015
ISBN: 978 90 216 7496 4
Illustraties:

Terug naar lijst

Kostschoolsoap

Klunskoningin Marjolein uit ‘Mulberry House is terug! Zo vreselijk als Marjolein het vond in deel een van deze kostschoolserie, zo fantastisch heeft ze het dit keer in ‘Keep it cool’. Marjolein heeft verkering met hunk James Bellamy-Stuart, het gaat steeds beter met haar Engels, ze is aanvoerder van het lacrosseteam en Marjolein heeft vriendschappen voor het leven gesloten. Alles loopt op rolletjes. Of niet?

Want dan verschijnen de Arabische prins Zoltan en prinses Leila in haar leven. Inclusief hun privébewakers en bijbehorende camera’s om de twee nauwlettend in de gaten te houden. En laat Marjolein haar kamer nou net met Leila moeten delen. Weg privacy!

‘AAAAAAAAAAH!’
In paniek spring ik opzij. ‘Wat is dat?’ Ik wijs naar de camera die nog steeds zoemt. Gelukkig heb ik mijn bh nog aan.
‘O, wen er maar aan,
dear,’ grinnikt Leila. ‘Onze bodyguards hebben overal in de school camera’s opgehangen vorige week. Zoltan en ik lopen altijd het risico dat we ontvoerd worden, vandaar.’ Ze kijkt me via de spiegel aan. ‘Jezelf omkleden kun je voortaan beter in het toilet of in de douche doen, dat is de enige plek waar de camera’s niet hangen.’

En daarbij komt ook nog eens dat Leila het niet zo nauw neemt met de strenge kostschoolregels. Ze sleurt Marjolein en de andere Mulberry House-meiden maar wat graag mee in haar problemen. Net nu Marjolein zo graag punten wil scoren bij de schoolleiding om een felbegeerd plaatsje te scoren voor de skitrip naar Zwitserland! En vindt James haar nou nog wel leuk, of vindt hij Leila interessanter? Als Marjolein ook nog gevoelens krijgt voor Zoltan, is de chaos compleet.

Net als ‘Mulberry House’ is ‘Keep it cool’ een heerlijk smeuïg meidenboek om bij weg te dromen. De oer-Hollandse Marjolein komt nu terecht in de glitter- en glamourwereld van de Arabische elite, met privéjets, butlers, limousines en shoppen zonder creditcardlimiet. Welke jonge meid wil dat nou niet?

‘Kom, dan gaan we eerst zwemmen!’ zegt Leila. ‘En daarna de massage, dat is echt héérlijk. Als je wilt, kan je ook opgemaakt worden, met professionele make-up. Vind je dat leuk?’
Ik blijf maar knikken. Zwemmen, massages,
facials, make-up. Het kan me niet zo veel schelen, ik vind het allemaal fantastisch!

Het is allemaal dus flink over de top in ‘Keep it cool’. Kristine Groenhart laat weer allerlei grappige en coole dingen gebeuren in Marjoleins leven, maar het nadeel daarvan is dat het verhaal en de personages ook wat ongeloofwaardig worden. Zo gedragen de docenten zich af en toe wel heel kinderachtig, en is een nieuwe scholiere genaamd Hong een wel erg stereotype verlegen meisje. Zoals Marjolein zou zeggen: You love it, or you hate it. Kom er zelf achter in ‘Keep it cool’!

Lizan.

Leestip: ‘Hoe versier en verover ik een prins’ van Tyne O’Connell speelt zich ook af op een exclusieve Engelse kostschool. Nog meer smullen!

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.