Kapitein Wervelwind gaat verhuizenAlan Clarke

Terug naar lijst
 

Kapitein Wervelwind gaat verhuizen

Titel: Kapitein Wervelwind gaat verhuizen
Auteur: Alan Clarke
Uitgeverij: De Vier Windstreken, 2003
ISBN: 978 90 557 9726 4
Illustraties:

Terug naar lijst

Eiland in zicht!

Kapitein Wervelwind heeft enorm veel schatten. Zóveel, dat ze eigenlijk niet meer in zijn rovershol passen. En dus moet hij verhuizen naar een ander eiland. Maar hoe moet hij alles meenemen? In het prentenboek 'Kapitein Wervelwind gaat verhuizen' van Jean-Pierre Jäggi en Alan Clarke lees je hoe de kapitein en zijn bemanning beginnen aan het grote avontuur. Want dat ís een zeeroversverhuizing!

Het is maar goed dat Kapitein Wervelwind zo sterk is. Hij kan in z'n eentje een grote verhuisdoos met wastafels, schommelstoelen en andere schatten dragen. Natuurlijk vergeet hij zijn papegaai en zeeroversvlag niet. Gelukkig heeft hij ook nog zijn bemanning, die de lading aan boord brengt en goed vastzet. Als de eilandbewoners zijn uitgezwaaid, kan de reis beginnen!

Eigenlijk gebeurt er tijdens de reis niet veel spannends. Schrijver Jäggi laat het verhaal rustig voortkabbelen. Het avontuur speelt zich vooral af in de tekeningen van Alan Clarke. Hij tekent Kapitein Wervelwind als een ondeugend jongetje met een groot hoofd en een grijns van oor tot oor. Met zijn slungelachtige lijf en veel te lange armen ziet hij er erg grappig uit. Clarke tekent wel meer dingen die eigenlijk niet kunnen. Zo zie je bijvoorbeeld dat het dak niet meer op het scheve huis van Kapitein Wervelwind past, omdat zijn schatten te hoog zijn opgestapeld. En eigenlijk kan die kleine auto ook helemaal niet zoveel dozen en spullen op zijn dak dragen. Maar het leukste om naar te kijken zijn toch wel de mensen, die er stuk voor stuk erg maf uitzien.

Wanneer er na de lange reis land in zicht is, kan Kapitein Wervelwind eindelijk zien hoe zijn nieuwe eiland eruit ziet. Zal er plaats genoeg zijn voor al zijn schatten? En is dit nieuwe rovershol eigenlijk wel net zo leuk als het oude? Kapitein Wervelwind zal het allemaal moeten ontdekken. Zo zie je dat het zelfs voor een stoere kapitein heel spannend is om te verhuizen!

Juulke.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.