Joep - Vette pret!Michiel van de Vijver

Terug naar lijst
 

Joep - Vette pret!

Titel: Joep - Vette pret!
Auteur: Michiel van de Vijver
Uitgeverij: Plan A Uitgevers Nijmegen, 2013
ISBN: 978-90-818871-6-8
Illustraties:

Terug naar lijst

Stripverhalen voor iedere leeftijd

Meestal zijn stripverhalen voor oudere kinderen. Of je moet al goed kunnen lezen. Maar er zijn nu drie stripboeken die passen bij verschillende groepen van de basisschool. Zo kun je erachter komen hoe leuk lezen is.

Meestal zijn stripverhalen niet geschikt voor als je nog maar net kunt lezen. ‘Kik gaat los’ is anders. Dit stripboek kun je als je aan het begin van groep drie zit al lezen. Dit boek bevat niet veel woorden. De tekst die in de ballonnetjes staat geschreven is makkelijk te lezen. Het boek is een goede oefening. Op iedere bladzijde staat een ander verhaal. De verhaaltjes zijn grappig. Kik de kikker is de hoofdpersoon. Hij verzint steeds iets wat niet mag. Soms loopt het goed af, maar niet altijd.

Een stripverhaal voor als je wat ouder bent is ‘Joep - Vette pret!’. Deze verhaaltjes zijn wat langer. Je kunt de verhaaltjes herkennen aan de stippellijn boven aan de bladzijde. De verschillende kleuren laten zien dat er een nieuw verhaal begint. De tekst in de tekstballonnen is moeilijker  en heeft echte zinnen in plaats van losse woorden. Toch hebben niet alle verhaaltjes tekst. Ook met alleen tekeningen wordt een verhaal verteld. De verhaaltjes zijn vooral grappig. Joep droomt vaak weg, hij heeft veel fantasie. Als hij op een pony rijdt bijvoorbeeld, fantaseert hij dat hij op een dinosaurus zit. Verder is hij niet altijd heel slim. Joep wil stoer doen maar dat pakt niet altijd handig uit.

‘Geheim agent G. Ruwel - Hebbes!’ is een stripverhaal voor kinderen vanaf acht jaar oud. Dit grappige stripboek gaat over geheim agent G. Ruwel. Hij krijgt de opdracht op zoek te gaan naar monsters en deze dan te vangen. Maar als hij de monsters heeft gevonden, kom je erachter dat hij best bang is voor monsters. De monsters in het verhaal noemen G. Ruwel allemaal Gruweltje, maar dat vindt de geheim agent niet leuk! Dat klinkt zo lief en dat is juist wat hij niet wil zijn! De verhaaltjes spelen zich vooral ’s nachts af waardoor het soms ook spannend is. Maar de verschillende stripverhaaltjes zijn vooral grappig. Op de tekeningen is van alles te zien

Deze drie stripboeken zijn van dezelfde serie. Voor iedere groep en leeftijd is er een boek. Zo kun je stripverhalen blijven lezen als je steeds beter kunt lezen. In het eerste boek zijn de tekeningen groot, net als de letters. In het tweede en derde boek worden de plaatjes en de tekst steeds kleiner. Hierdoor worden de verhaaltjes ook langer en moeilijker. In het eerste boek zijn de kleuren vrolijk en fris, in het laatste boek zijn de kleuren wat donkerder. Zo past het hele boek bij een niveau en een leeftijd. Voor ieder is er wat wils!

Ingrid H.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.