JESS - De boot en de engerdInge de Bie

Terug naar lijst
 

JESS - De boot en de engerd

Titel: JESS - De boot en de engerd
Auteur: Inge de Bie
Uitgeverij: The House of Books, 2011
ISBN: 978 90 443 3039 7
Illustraties: Natascha Stenvert

Terug naar lijst

Anders dan gedacht

Het boek ‘JESS - De boot en de engerd’ is het eerste boek van Inge de Bie in een nieuwe spannende serie over vriendschap, mysteries en een bootje dat JESS heet.

‘O yes! Yesserdeyes. YES!’ Job had het niet geteld, maar het was minstens de honderdste keer dat Smartie dit riep. Vanaf het moment dat ze doorhad dat het bootje dat in de verte over het kanaal kwam aantuffen háár cadeau was, had ze niks anders meer gezegd.

Voor haar 10de verjaardag krijgt Smartie een oud bootje van haar ouders. Het bootje wordt gebracht door een sikkeneurige en stinkende man die Herman heet. En juist deze man zorgt in het boek voor een spannend avontuur. Herman duikt steeds opnieuw op, overdag en ook ‘s nachts. Wat zoekt hij toch in de boot en waarom vraagt hij er niet gewoon naar? De nieuwsgierigheid van Smartie en haar neef Job wint het van hun angst en ze gaan op onderzoek uit. Maar ze komen in grote problemen. Gelukkig redt Engel ze uit de handen van de engerd. Engel is het nieuwe jongetje met die stomme naam en het professorbrilletje en hij wordt met deze actie in één klap hun beste vriend.

‘JESS - De boot en de engerd’ is echt een boek over vriendschap maar met een behoorlijke portie spanning. Het is ook een boek waarin je gevraagd wordt verder te kijken dan alleen de buitenkant van iemand. Kijk bijvoorbeeld naar die engerd Herman of naar sulletje Engel. Beide blijken in het echt toch anders te zijn dan Job en Smartie dachten.

Nadat Herman de kinderen zo bang heeft gemaakt, komt hij een dag later naar hun woonark en zegt: ‘Het spijt me zo. Ik wilde jullie niet bang maken. Het was de rum. Het is me leven. Zo’n zooitje. Het spijt me echt heel, heel erg.’ Na dat moment besluiten ze Herman te helpen. Helpen met zoeken wat hij kwijt is en wat zo belangrijk voor hem is.

Inge de Bie schrijft het verhaal zo spannend en leuk dat je niet wilt stoppen met lezen. Je wilt gewoon weten hoe het afloopt. ‘JESS - De boot en de engerd’ is origineel, spannend, grappig en meeslepend, precies zoals Inge de Bie haar boeken wil schrijven. Ze wil het verhaal aan je vertellen, je meenemen in het avontuur. De prachtige illustraties van Natascha Stenvert maken je nieuwsgierig en vullen vaak een hele bladzijde. Zwart-wit foto’s als achtergrond met tekeningen erin maken de plaatjes zo bijzonder dat je er heel lang naar wilt kijken om vooral niets te missen.

En voor wie na het lezen van dit boek nog meer wil lezen over de belevenissen van Job, Smartie, Engel, de hond Sint en het bootje JESS, is er een tweede deel in deze serie: ‘JESS - De haven en de helden’

Jessica.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.