Je ziet maar...René Swartenbroekx

Terug naar lijst
 

Je ziet maar...

Titel: Je ziet maar...
Auteur: René Swartenbroekx
Uitgeverij: Averbode, 2001
ISBN: 978 90 317 1702 6
Illustraties:

Terug naar lijst

Een dodelijke talkshow

Dagelijks zetten we de televisie aan. Maar wat gebeurt er met de mensen waar we naar gekeken hebben als we de TV weer uitzetten? Wij kijkers gaan gewoon door met waar we mee bezig waren. In 'Je ziet maar...' van René Swartenbroekx kun je echter lezen dat voor sommigen het leven na een talkshow nooit meer hetzelfde zal zijn...

Jonas Coeck is de presentator van de talkshow Jonas. Elke vrijdagavond brengt hij een confronterend programma op de buis. Hij zet zijn gasten vaak voor het blok en niet altijd op een leuke manier. Alles voor de kijkcijfers. Als Jonas met zijn vrouw Yolanda na zijn show over verdwenen meisjes thuiskomt, blijkt dat zijn eigen dochter Anniek spoorloos verdwenen is. In eerste instantie denkt Jonas dat zijn dochter gewoon puberale trekjes vertoont. Gewoon te lang blijven hangen in een kroeg of een discotheek. Maar als Anniek de volgende ochtend nog niet terecht is, wordt de politie ingeschakeld. Jonas gaat los van de politie op onderzoek uit en gebruikt de televisie in de zoektocht naar zijn dochter.

Al snel komen ze erachter dat Anniek in het geheim een vriendje had, Stefan Colemans, met wie ze de avond voor de verdwijning een afspraakje had. Na ondervraging door de politie verdwijnt ook Stefan. Is hij ook slachtoffer van een misdrijf of heeft hij misschien wel iets met verdwijning van Anniek te maken? Maar ook Mehmet, een asielzoeker die tijdelijk bij de familie Coeck in huis woont, behoort tot de verdachten. Vooral nadat Yolanda een sjaaltje van Anniek bij hem op zijn kamer vindt. Verdacht, maar weten Stefan of Mehmet echt meer? Of is er iemand die wraak wil nemen op Jonas, iemand uit één van zijn oude afleveringen?

Een boek dat je aan het denken zet. Iedereen kijkt TV, maar je denkt er eigenlijk nooit bij na hoeveel invloed het medium kan hebben. Uit dit boek blijkt duidelijk dat de kijkbuis je kan maken maar ook zeker kan breken. En dat als je eenmaal in de gekte van de kijkcijfers zit, het heel moeilijk is je daarvan los te maken. Naast het interessante thema is het boek van begin tot eind spannend en heeft het een verassend plot. Je wordt steeds een andere kant op getrokken tot langzaam alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen. René Swartenbroekx is een Belgische schrijver. Nederlandse lezers zullen aan het begin van het boek een beetje moeten wennen aan het Vlaamse taalgebruik. Sommige uitspraken kennen we niet in Nederland en zorgen soms voor wat verwarring. Ze kunnen daarentegen ook erg grappig zijn!

Geri.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.