Isa Bella. Verboden voor jongensPoppy Harper

Terug naar lijst
 

Isa Bella. Verboden voor jongens

Titel: Isa Bella. Verboden voor jongens
Auteur: Poppy Harper
Uitgeverij: Kluitman, 2014
ISBN: 978 90 206 7441 5
Illustraties: Clare Elsom

Terug naar lijst

Oorlog in huis

Isa Bella, het hoofdpersonage uit ‘Isa Bella. Verboden voor jongens’ heeft het niet gemakkelijk thuis. Ze woont in een gezin met wel vijf broers. Josh, die aan muziek verslaafd is, Jack, die altijd onder de modder zit door het voetballen, de vervelende tweeling Harrie en Olivier en tot slot de kleine baby Arthur Simon. Zie je daar als meisje maar eens een plaats tussen te vechten.

Isa Bella HAATTE haar broers. Ze haatte ze alle vijf, maar dat ze een kamer moest delen met de Verschrikkelijke Tweeling was nog het ERGSTE van alles. De kamer zag eruit alsof er een duizendklapper in de kledingkast was ontploft, waardoor alle kleren in het rond waren gevlogen. Het stapelbed van de tweeling torende boven haar uit als een vuilnisbelt. In de kamer was alles zo vreselijk JONGENS.

In een klein huis moet iedereen een kamer met elkaar delen. Wanneer hun ouders geld krijgen, gaan ze de zolder verbouwen zodat daar één kind alleen kan slapen. Isa Bella ziet meteen een roze kamer voor zich, waar ze allemaal meisjesdingen kan doen zónder jongens om zich heen. Maar de jongens, die zien ieder iets anders voor zich: een kamer om muziek te maken of een kamer om vol te hangen met voetbalposters. Als hun ouders ook nog vertellen dat degene die zich het best gedraagt de zolderkamer krijgt, breekt er een strijd los tussen de kinderen in het gezin.

In het begin gaat de strijd over wie zich het best kan gedragen, vervolgens over wie er het best voor kan zorgen dat anderen hun punten kwijtraken. Samen met haar beste vriendin en buurmeisje Bibi zet Isa Bella alles op alles om de zolderkamer te winnen.

Zoals je al kon lezen, is dit boek een écht meidenboek. Doordat Isa Bella het enige meisje in het gezin is, ontstaat er een groot contrast tussen wat zij wil en wat de jongens willen. Het boek is gemakkelijk geschreven, dus op jonge leeftijd kun je het al zelf lezen. Het heeft een groot lettertype en geen moeilijke woorden. Poppy Harper heeft ervoor gezorgd dat dit een leuk boekje is voor jonge meisjes. Aan de kaft is dat al te zien, die is roze met geel en het is meteen duidelijk over wie het gaat: Isa Bella.

Daarnaast heeft Clare Elsom het boek mooi versierd en geïllustreerd. Er zijn zwart-wit afbeeldingen die af en toe uitbeelden wat er in de tekst staat. Daarnaast zijn er heel veel hartjes in het boek te vinden en zijn de pagina’s versierd met sterren, bloemetjes en grote woorden die in een ander lettertype zijn weergegeven. Al met al een leuk meidenboek over de strijd in huis.

Julie.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.