Ik wil op tv!Emma Barnes

Terug naar lijst
 

Ik wil op tv!

Titel: Ik wil op tv!
Auteur: Emma Barnes
Uitgeverij: Gottmer, 2003
ISBN: 978 90 257 3713 9
Illustraties: Tim Archbold

Terug naar lijst

Hekserij en vliegkunst
 

In het vorige boek van Emma Barnes, 'Mijn moeder is een heks', maakten jullie al kennis met de familie Koldewij: tuinman Koldewij, beroepsheks Koldewij, hun dochter Jessica, die van plan is een wereldberoemde wetenschapper te worden, hun zoon Machiel en zijn pad Knobbel. Het is een vreemde familie en dat zorgt opnieuw voor de nodige gekke en grappige situaties.

In dit tweede deel over de familie Koldewij vindt Jessica haar leven niet spannend genoeg en besluit ze beroemd te worden door een televisieoptreden. Ook in dit deel maakt de familie weer veel abnormale dingen mee. De familie Koldewij is een warm gezin, waar iedereen op zijn eigen manier de anderen probeert te helpen. De kinderen Koldewij lijken beter te begrijpen hoe de wereld in elkaar zit dan hun ouders. Het zijn dan ook weer de kinderen die hun ouders uit de problemen halen.

Jessica probeert op allerlei manieren op televisie te komen, maar niets lukt. Dan komen Xandra en haar verwaande dochter Gentiana naar het dorp. Xandra is een soort heks. Ze praat met Windgeesten en is van plan om de klanten weg te kapen bij mevrouw Koldewij. Ze wint al snel veel mensen voor zich, onder andere de rijke hotelbaas meneer Van Houten. Jessica ergert zich groen en geel aan Xandra en Gentiana en dat wordt nog erger als het hen wél lukt op de televisie te verschijnen.

Als blijkt dat Xandra een oplichtster is, is Jessica vastbesloten om Xandra en Gentiana weg te krijgen uit het dorp. Maar dat is nog niet zo gemakkelijk, zelfs niet met de hulp van Machiel en van Robbie van Houten, de zoon van de hotelbaas. Tot overmaat van ramp gaat Jessica's moeder een weddenschap aan met Xandra. In een boze bui beweert mevrouw Koldewij dat ze kan vliegen, net als Xandra, maar ze heeft al snel spijt van die uitspraak. Jessica probeert haar moeder te helpen. Maar noch met hekserij, noch met wetenschap vinden ze een manier om te vliegen. Dan heeft Jessica een plan. Zou het haar lukken de andere inwoners van het dorp te overtuigen?

'Ik wil op tv!' is een vervolg op 'Mijn moeder is een heks', maar kan onafhankelijk daarvan gelezen worden. Het is een grappig en spannend boek, dat iedereen vanaf 9 jaar in één ruk uitleest. Het boek is onderverdeeld in verschillende hoofdstukken en bevat veel toepasselijke zwart-wit illustraties van Tim Archbold. Deze tekeningen doen sterk denken aan het werk van Quentin Blake, die vooral bekend werd met zijn illustraties voor de boeken van Roald Dahl.

Maartje.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.