Ik + jij = wijMarja Baseler

Terug naar lijst
 

Ik + jij = wij

Titel: Ik + jij = wij
Auteur: Marja Baseler
Uitgeverij: The house of books, 2002
ISBN: 978 90 4430 588 3
Illustraties: Dagmar Stam

Terug naar lijst

Zoals jij is er niemand!

Ben je ook iemand die graag knuffelt, kust en alles wat met het lichaam te maken heeft heerlijk vindt? Of vind je knuffelen dom, kusjes vies en vrijende mensen die je op TV ziet goor? Of misschien vind je het wel leuk, maar schaam je je een beetje om erover te praten? Bij welke van die drie groepen je ook hoort, je zult het boek 'Ik + jij = wij' van Marja Baseler erg leuk vinden. Het is een boek voor iedereen. Het is een boek vóór jou en over jou, wie je ook bent.

'Ik + jij = wij' is geen droog, saai leesboek. Het is een grappig, kleurrijk doe-boek! Met honderden opdrachten, tips, lijsten, ideeën, recepten en erg mooie illustraties. Het boek begint met het allerbelangrijkste: zoals jij, is er niemand. Er zijn natuurlijk mensen die op jou lijken en op wie jij lijkt: je ouders, je grootouders, je zussen of broers. Maar precies zoals jij is er maar één op de hele wereld. Je bent dus erg belangrijk en uniek. Om dat te bewijzen heeft de schrijfster een heleboel leuke opdrachten verzonnen. Door die opdrachten te doen, leer je jezelf goed kennen.

Als je weet wie je bent dan is de volgende stap te begrijpen dat andere mensen anders zijn dan jij. Marja Baseler legt makkelijk uit hoe het komt dat iemand twee vaders heeft of wat het betekent als een kind geadopteerd is. Ze vertelt ook veel over vrienden maken, dat ruzie erbij hoort en waarom sommige kinderen zulke lastige pestkoppen zijn.

Het allerleukst is natuurlijk om verliefd te zijn. Maar hoe weet je dat je echt verliefd bent? En wat is er te doen aan liefdesverdriet? De schrijfster heeft het zeker zelf meegemaakt en heeft voor alles leuke oplossingen bedacht. En als je begrijpt hoe het met verliefdheid zit, ben je op de goede weg om te weten waar je vandaan komt. Dit grote geheim is vanaf de vraag 'waarom mensen bloot vrijen' tot aan de geboorte van een baby toe spannend, mooi en grappig uitgelegd.

'Ik + jij = wij' is dus een vrolijk ontdekboek. Het is ook een mooi boek om te zien. Elke pagina is prachtig geïllustreerd door Dagmar Stam. Grote tekeningen met scènes uit familieleven, doktertje spelen, verliefd zijn of zich aan de regels moeten houden, maken het boek nog leuker. De veelgebruikte kleuren groen, blauw en rood geven het boek een warme, knusse uitstraling. Voor kinderen vanaf zes jaar een heerlijk boek om samen met ouders, vrienden of alleen te lezen.

Marja Baseler heeft een eigen website waarop nog meer over haar boeken te vinden is! Je kunt haar ook een e-mail sturen om te vertellen wat je van haar boeken vindt. Surf naar www.marjabaseler.nl

Ania.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.