Ik ben een lelijk beestJulia Donaldson

Terug naar lijst
 

Ik ben een lelijk beest

Titel: Ik ben een lelijk beest
Auteur: Julia Donaldson
Uitgeverij: Gottmer, 2017
ISBN: 978 90 257 6755 6
Illustraties: Axel Scheffler

Terug naar lijst

Een allervreemdste kudde!

Zing jij weleens? Dat weet je vast dat met z´n allen zingen nog veel leuker is. En vooral als je op reis bent. In ´Ik ben een lelijk beest´ van Julia Donaldson met illustraties van Alex Scheffler bezoek je de savanne van Zuid-Afrika en zing je heel wat af met de vijf lelijkste dieren… Weet jij welke dat zijn?

Een luie ochtend van de knappe leeuw, luipaard, giraffe, neushoorn en de prachtige flamingo’s op de savanne wordt ernstig verstoord. Een beest met een magere kont en een pluizige staart sjokt de dieren voorbij en zingt zachtjes een lied. Wat is dat voor lelijk beest? Nou, dat is dus de gnoe. En daar blijft het niet bij. De gnoe komt steeds een dier tegen die misschien wel nóg lelijker is dan zijzelf. En samen sjokken ze verder over de savanne, zingend over hun eigen lelijkheid! Zo maak je kennis met dieren waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord, en waarvan je al helemaal niet weet hoe ze eruit zien! Het verhaaltje is op rijm geschreven en er wordt meer in gezongen dan in gekletst. Zo wordt het natuurlijk wel héél gezellig! Lees maar mee:

´Wat goed, ´ zei de gier, ´dat ik jullie hier zie.´ Ze gingen op pad en toen zongen er drie:

´Wij zijn een lelijk stel,
Een vreselijk lelijk stel.
Zo vind je er maar drie op de sava-han-ne.
We stinken als de hel.
Die veren en dat vel.
O, wat een lelijk stè-hè-hè-hèl!´

Het is erg grappig dat de dieren vertellen wat ze zo lelijk vinden aan zichzelf, en gelukkig zitten ze er niet mee. Vervolgens kijk je je ogen uit bij de gedetailleerde tekeningen van Scheffler. Wat vind jij van die zakkige kwab die daar onder de keel hangt van de maraboe? En heb jij wel eens een wrattenzwijn van dichtbij bekeken? Nu is je kans!

Telkens als een dier zich bij deze vreemde kudde voegt, wordt dat erbij opgeteld. De cijfers staan in een groter lettertype. Het is daarom een leuk telboek tot vijf. Het boek is met veel humor geschreven en zal zowel jou als je moeder of vader plezieren. Tijd om lekker te lachen met dit lelijke stel! Op de laatste twee bladzijden van het boek vind je opsommingen van dieren die je kunt tegenkomen op safari. Namelijk de grootste vijf, de kleinste vijf, de schuwste vijf en de lelijkste vijf. Weet jij welke dieren dat zijn? En welke dieren zou jij graag willen zien als je op safari bent?

Kelly.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.