Ik ben bij de dinosaurussen geweestEdward van de Vendel

Terug naar lijst
 

Ik ben bij de dinosaurussen geweest

Titel: Ik ben bij de dinosaurussen geweest
Auteur: Edward van de Vendel
Uitgeverij: Querido, 2017
ISBN: 978 90 451 1958 8
Illustraties: Floor de Goede

Terug naar lijst

Op avontuur!

Wil jij ook op avontuur met dinosaurussen? Kijken waar ze leven, hoe ze leven en met hen spelen? Dat kan, samen met het jongetje uit ´Ik ben bij de dinosaurussen geweest´ van Floor de Goede en Edward van de Vendel.

Dit jongetje gaat op avontuur! Hij koopt een dinoboek met zijn moeder en duikt in de wereld van de dinosaurussen; en wat hij daar allemaal beleeft, dat is pas echt spannend! Zo leert hij allemaal verschillende soorten dino´s kennen, en oef, wat een moeilijke namen hebben die. Al snel glijdt hij van hun nek en vliegt hij door de lucht. Hij bezoekt verre landen met denderende watervallen en hoge bergen. Hij trotseert vuurspuwende vulkanen en een rivier van lava…

Was dit geen fantastische dag? Wat zou de rest van het gezin ervan vinden? Zouden ze ook zo´n spannende dag hebben gehad? vraagt het jongetje zich af. Maar echt enthousiast zijn ze niet over wat hij heeft meegemaakt, lees maar mee:

Bij het eten vertelden papa, mama, mijn ene zus (de oudste) en mijn andere zus (de liefste) wat ze hadden meegemaakt. Dat was saai. Dus ik zei: ´Wat jammer dat jullie niet bij de dinosaurussen zijn geweest.´ Toen begonnen ze heel hard te lachen.

De prachtige tekeningen van Floor de Goede trekken je mee het boek in. Hij gebruikt een bijzonder kleurenpalet en er is zoveel te zien! De tekeningen zijn ontzettend gedetailleerd en daarom kun je veel ontdekken. Als je goed kijkt, zie je dat het dinoboek dat het jongetje koopt hetzelfde boek is als jij in je handen hebt. Dit heeft de illustrator heel creatief verwerkt.

Het boek heeft weinig tekst, maar omdat de wereld van de jongen zo fantasievol is verbeeld, blijft het een spannend verhaal en moet je alle avonturen van het jongetje bij zien te houden. Dit boek laat je wegdromen naar een hele andere wereld waar van alles te beleven valt. Kijk niet raar op als je een beetje moe bent na het lezen van dit boek, want avonturen meemaken kost energie! Op een speelse wijze leren de auteurs je de namen van dinosaurussen die je misschien nog niet kende.

Het is een mooi boek dat je leert meeleven met de ander. Het jongetje komt opeens weer met beide benen op de grond te staan, en niemand wil wat horen over zijn belevenissen. Gelukkig zien zijn ouders snel in dat ze hem gekwetst hebben. Als ze hem opzoeken in zijn kamer, nemen ze alsnog de tijd om te horen over zijn avonturen. En voor je het weet, zitten mama en papa ook op de nek van een dinosaurus…

Geloof je het niet? Neem dan snel een kijkje in dit prentenboek.

Kelly.

Leestip: Wil je meer weten over dino´s? Lees dan ook: ´Joris puzzelt een dino´ van Harmen van Straaten.

'Ik ben bij de dinosaurussen geweest' werd bekroond met een Vlag en Wimpel van de Griffeljury 2017.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.